Erna Solberg døpte hybridskipet fra kontoret

Erna Solberg er Color Hybrids gudmor og skulle vært i Sandefjord for å døpe det nye skipet fredag morgen. Så endret statsministerens program seg.

Erna Solberg på storskjerm i Sandefjord.

STORSKJERM: Erna Solberg stilte opp via videolink.

Foto: Glenn Walmann / Color Line

Tidlig fredag formiddag ble dåpsseremonien av verdens største plugin hybridskip M/S Color Hybrid gjennomført.

Statsminister Erna Solberg er skipets gudmor og skulle vært i Sandefjord for å døpe det. Før seremonien ble det imidlertid kjent at statsministerens program endret seg.

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, opplyser til NRK at dåpen ble gjennomført etter planen, bortsett fra at statsministeren måtte være med på storskjerm og videolink fra kontoret sitt i Oslo.

– Hun satt på sitt kontor i Oslo og hørte det som foregikk. Hun holdt sin gudmor-tale og sa ritualet. Så ble det trykket på en knapp, og så knuste sjampanjen mot skutesiden slik den skulle. Som hun sa selv på storskjermen, hun er nok en moderne statsminister. Det var vel den første virtuelle dåpen hun har vært med på, sier han.

Lene Westgaard-Halle, Jan Tore Sanner og Bjørn Ole Gleditsch.

Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle (H), kunnskapsminister Jan Tore Sanner og Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch var til stede under seremonien i Sandefjord.

Foto: Maria Göthner

Venstreleder Trine Skei Grande avlyste også sitt program for dagen, melder Adresseavisa.

Avlysningene kommer etter at regjeringen har havnet i en bompengefloke med fastlåste fronter mellom regjeringspartnerne Venstre og Frp som i verste fall kan ende i regjeringskrise.

Sanner overtok

Mathisen forklarer at Solberg skulle hatt to roller i Sandefjord fredag morgen.

– Det ene var å være statsminister og holde talen, den andre var å være gudmor. Jan Tore Sanner overtok rollen som regjeringsrepresentant og holdt talen. Erna fullførte som gudmor, og knuste flasken, riktignok virtuelt gjennom storskjerm.

Ved å trykke på knappen ble det utløst en heisemekanisme som gjorde at flasken slo mot skutesiden. Båten ligger såpass langt unna der selve dåpen foregikk, så det var ingen som kastet flasken fysisk.

– Erna ved kommunalminister Jan Tore Sanner som hennes stedfortreder, trykket på knappen og flasken knuste, forklarer Mathisen.

Det var Porsgrunns Dagblad som først meldte at Solberg har avlyst fredagens program.

Bjørn Ole Gleditsch, Jan Tore Sanner og Helge Otto Mathisen.

Jan Tore Sanner var regjeringens representant. Her sammen med Helge Otto Mathisen (t.h) og ordfører Bjørn Ole Gleditsch (t.v.).

Foto: Glenn Walmann / Color Line