Meldte seg ut: – Jeg følte meg ikke lenger hjemme i Frp

PORSGRUNN (NRK): Erling Dahl, en av fylkets mest profilerte Frp-politikere, meldte seg ut av partiet og reiste på tre ukers ferie. Først nå snakker han ut om den overraskende avgjørelsen og hverdagen i nytt parti.

Erling Dahl

PÅ OVERTID: Erling Dahl sier tiden var overmoden for å melde seg ut av Frp. Nå går han nye politiske veier.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Vi hadde knapt rukket å starte på det nye året før kommunestyrerepresentant i Bamble Erling Dahl annonserte at han meldte seg ut av partiet.

Han var ordknapp, men ga følgende uttalelse til fylkesavisene:

«Etter lang tids prosess med politikk og det rent organisatoriske, kom jeg til slutt fram til at jeg ikke lenger kunne gå på mer kompromiss med meg selv. Jeg meldte meg ut av Frp».

Etter tre ukers ferie letter han nå på sløret overfor NRK.

– Jeg følte meg ikke lenger hjemme i Frp. Det handler både om de politiske sakene, og måten politikerne i partiet er på utad. Jeg vil heller bruke tiden på å jobbe med gode saker, enn å konkurrere om å rope høyest, sier Erling Dahl.

Jeg har stått oppi en del i Frp som har vært tøft å takle. Det har vært en belastning som jeg ikke ønsker mer av i fremtida.

Erling Dahl, tidligere Frp'er

– Har vært tøft

Erling Dahl har lang fartstid i Frp, gjennom flere perioder i fylkestinget og kommunestyret i Bamble. Selv om han føler han har fått til mye, er det også tunge perioder å se tilbake på.

– Jeg vil ikke gå i detaljer, men de fleste har fått med seg at det har vært mye uro i partiet. Jeg har stått oppi en del som har vært tøft å takle. Det har vært en belastning som jeg ikke ønsker mer av i fremtida.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud kan bli ny leder av Telemark Frp.

Foto: Åserud

Dahl svarer «nei» på spørsmålet om det er en splittelse i partiet nå, men han er undrende til valgkomiteens innstilling om Bård Hoksrud som ny leder av Telemark Frp.

– Jeg er overrasket, all den tid at det faller mye på enkeltpersoner.

Redd for å skuffe velgerne

Erling Dahl sier avgjørelsen hans bunner i en veldig lang prosess. Det verste med utmeldinga var hensynet til velgerne.

– Tanken på velgerne var den tyngste avveiningen bak en såpass drastisk beslutning. Politisk blir jeg værende nær høyre/sentrum-sida, dermed håper jeg skuffelsen ikke blir så stor.

Har meldt seg inn i nytt parti

Etter å ha tenkt seg nøye om de siste ukene, er han nå helt enig med seg selv om den politiske retninga videre.

– Jeg har meldt meg inn i Bamble Høyre, og er blitt tatt godt imot. Jeg føler meg mye mer komfortabel med deres partiprogram, og gleder meg til tida fremover.

– Er ikke din politiske posisjon svekket nå?

– Jeg lever godt med å være en politiker som prøver å gjøre så godt som mulig for de folka jeg representerer. Jeg har ingen store politiske ambisjoner.