Fikk enorm respons etter selvmordshistorie

– Håpet er å gi lys i tunnelen. Det sier Odin Adelsten Bohmann, etter at han i går sto frem med sin selvmordshistorie. Den unge Ap-politikeren er både rørt og glad for tilbakemeldingene.

Odin Adelsten Bohmann er rørt og glad.

Odin Adelsten Bohmann er rørt og glad etter at han sto frem med sin selvmordshistorie.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Det har vært et sterkt trykk. Tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det har kommet 1000 henvendelser.

Tilbakemeldingene strømmer inn på Facebook, SMS og e-post, etter at Odin Adelsten Bohmann i går fortalte sin vanskelige historie på NRK. Ap-politikeren er rørt og glad over responsen.

– Det er alt fra alvorlige personlige historier til folk som takker for åpenhet, som takker for at jeg setter et ansikt på at alle har en psykisk helse, sier Adelsten Bohmann.

«TAKK! Takk for at du deler din historie. Takk for at du er et ansikt på det mørke vi så mange har vært fanga i.»

Anonym

Se tv-saken: Odins historie på Dagsrevyen

– Det er mange som sliter

Det er 12 år siden Ap-politikeren i Skien var i en dyp identitetskrise. Som ung homofil, forsøkte han å slutte med nettopp det, han ville være normal. Bare flaks gjorde at han ble stoppet i forsøket på å ta sitt eget liv. 29-åringen synes det er tøft å få alle tilbakemeldingene.

– Det er klart det er tøft, det er mange som har det vanskelig. Det er mange som har hatt spørsmål om selvmord veldig tett på seg. Og det gjør et solid inntrykk på meg, sier Adelsten Bohmann.

«Hei Odin, vi har snakket sammen for lenge siden. Jeg har et sterkt behov for å takke deg for din åpenhet du viste på tv i går, ble svært beveget. Jeg har en tilsvarende historie etter 40 år med angst og uro. Du fikk meg til å bli «litt åpnere» om meg selv og min historie – tusen takk, det gir håp videre.»

Anonym

Hver dag tar i snitt to mennesker livet av seg i Norge. Sammen med en annen toppolitiker i Skien, har Adelsten Bohmann siden 2012 jobbet med å få på plass et akuttilbud til folk som enten selv ønsker å ta livet sitt, eller som opplever at noen gjør det.

Les også: – Eg var homofil, det beste for alle var om eg blei borte

«Hei Odin, det gjorde godt å se deg på NRK nå, godt du valgte å gå videre! For du trengs som den du er! Håper du kontakter meg en dag, om ikke så brått. Vi trenger deg, nå mer enn noensinne da flere av oss daglig tenker på selvmord.»

Anonym
Odin Adelsten Bohmann

Odin Adelsten Bohmann ønsker å kunne tenne et håp hos folk som sliter.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Etter at Adelsten Bohmann sto frem i går, håper han også at historien hans kan gi et lys i tunnelen for dem som sliter.

– Det er håp, selv når det er på det aller mørkeste, sier Odin Adelsten Bohmann.

«Hei Odin. Dette gjør inntrykk. Jeg mistet mannen min for to år siden, på samme måte. Merker at mennesker rygger når det snakkes om. Det du og Kathrine Evensen gjør er forferdelig viktig for oss, som har stått, og står i det.»

Anonym