Hopp til innhold

– Dette er så fantastisk arrogant

At flere og flere velger alternative retninger provoserer. Det har provosert Human-Etisk Forbund så kraftig at de har opprettet en nettside mot det de oppfatter som humbug og konspirasjonsteorier.

Even Gran og Ingunn Røiseland

Even Gran fra Human-Etisk Forbund og Ingunn Røiseland, som står i spissen for Engleskolen i Skien, var definitivt ikke enige da de møttes til debatt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Nettsiden kalles "Ingen liker å bli lurt", og nå mener Ingunn Røiseland, som vil opprette en Engleskole i Skien, at hun regelrett blir mobbet.

Jeg reagerer på at kampanjen til Human-Etisk Forbund oppfordrer til skepsis og vitenskapelighet. Det er en veldig god intensjon, men så sier dere at de som driver alternativt lurer folk, og utnytter folks sorg og tvil. For meg er det akkurat det samme som å si at folk med brunt hår lurer folk. Man vil alltid kunne finne beviser på det om du leter, sier hun.

Aksjonsleder i Human-Etisk Forbund, Even Gran er ikke enig i utspillet. Han mener vitenskapelighet og kritisk tenkning skal være rettesnoren for å skille mellom hva som er gode og dårlige ideer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Har også jeg en skytsengel?

– Har jeg også en skytsengel, spør Gran?

– Du kan sende meg en mail, så kan vi ta det der, svarer Røiseland.

HØR RESTEN AV DEBATTEN MELLOM DE TO HER: