SF tilbake på vinnersporet mot Nest-Sotra

Solid snuoperasjon da Sandefjord Fotball brøt rekken av uavgjortkamper i 1. divisjon.

Sandefjord Fotball - Samuel Isaksen jubler etter scoring.

Sandefjord Fotball kunne slippe jubelen løs etter å ha brutt rekken på fire uavgjorte kamper på rad. Nest-Sotra ble slått 3–2 på Komplett.no-Arena. (Arkivbilde).

Kjell Rune Sellin, som scoret hat trick på Sotra i vår, bommet på straffespark rett før pause, men ble likevel den store helten da han sikret 3–2 seier til SF 11 minutter før full tid.

Dermed klarte SF å snu den litt kjedelige uavgjort-trenden som varte i fire strake kamper, og til sammen fem av de siste seks kampene.

Effektive gjester

Kampen startet bra for vestfoldingene. Re-gutt Pål Alexander Kirkevold scoret sitt niende mål for sesongen etter 22 minutter.

Men gjestene var svært effektive før pause, og målene fra Simen Næss og Ørjan Hopen var nok til at grønntrøyene gikk til hvilen med en noe heldig ledelse på Komplett.no-Arena og det ikke helt uten kontroverser.

SF-keeper Eirik Holmen Johansen klarte ikke holde frisparket fra Hopen og glapp ballen mot mål, men fikk raskt hanskene på den igjen. Linjemannen mente på sin side at ballen hadde vært over linja – til stor skuffelse for den utleide Manchester City-målvakten og resten av "hvalfangerne".

Snudde på 6 minutter

Når spissen Sellin ikke klarte å score på sitt straffespark før pause, var det midtstopper Alexander Gabrielsen sin tur etter at Kirkevold ble lagt i bakken etter 73 minutter.
Lysluggen fra Jæren var helt sikker fra straffemerket, og lagene var like langt.

Kirkevold var virkelig et aktivum på topp for SF søndag ettermiddag. Han var nest sist på ballen da Sellin trillet inn seiersmålet, og dermed var den tidligere Re- og Mjøndalen-spilleren involvert i samtlige SF-scoringer.

Nå har SF en fem poengs luke ned til Tromsø på andreplass, men "Gutan" har to kamper til gode. De kan knappe inn på forspranget når de møter Strømmen i kveld.