En annerledes reality

Barna følger spent med fra barnehagen. Se video!

Fuglekasse
Foto: NRK

I Sandefjord har en familie for tiden vært veldig opptatt med å snoke i andres privatliv.

Et videokamera er nemlig installert i fuglekassen i hagen, og inne i stua sitter familien og følger ivrig med på det som foregår.

Bildene blir også formidlet trådløst til en barnehage i nærheten.

Video nsps_upload_2009_4_29_14_19_27_4242.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Følger fuglene direkte

Sondre Danielsen har installert et kamera inne i fuglekassen som filmer nedi reiret. Inne i stua har han rigget opp en liten TV skjerm der familien kan følge med 24 timer i døgnet på hva som skjer inne i fuglekassa.

- Jeg gjorde det samme for 10 år siden, og det var veldig moro. Og jeg tenkte jeg kunne gjøre det samme nå som barna er i passe alder og syns det er gøy.

- Begynt å røre seg

Det er en og en halv måned siden Sondre Danielsen hang opp fuglekassen med kamera i treet.

- Det har vært stille lenge, men for noen uker siden begynte det å røre på seg. Fuglene har vært på visning i buret flere ganger for å sjekke ut forholdene. Og i helgen begynte fuglene å lage reir, nå ligger det to egg i reiret, sier Heidi Hagstrøm Danielsen.

Barnehagebarna følger med

Sondre Danielsen har også ordnet sånn at barnehagen til dattera Marte kan følge med på fuglekassa. Barnehagen ligger et par hundre meter lenger ned i bakken. På loftet har Sondre installert en sender som gjør at også barnehagen kan ta inn bildene på TV skjermen.

Og i Furustad barnehage sitter barna spent rundt skjermen og følger med, selv om fuglene for øyeblikket er ute og finner mat. På fredag derimot skjedde det store ting.

- Vi var alle samlet rundt skjermen før vi skulle ta helgen, og vi så at to fugler rigget seg til inne i fuglekassa. Da vi kom tilbake på mandag hadde det skjedd mye, da hadde de begynt å bygge reir forteller barnehagestyrer Anne-Grete Frydenlund.

Hun syns det er veldig stas at barnehagen har fått installert et slikt overvåkningssystem.

- Barna er veldig begeistra og de spør og lurer mye.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark