Hopp til innhold

Eliteserielaget arrangerer drive in-kamp utenfor stadion

Når Odd spiller sin første post korona-kamp hjemme i Skien i midten av juni, er det tomt på stadion. Men på en liten grusslette like på utsiden, får 100 heldige biler plass på drive in-kamp.

Odd stadion

Når det er tomt på stadion, ønsker Odd å fylle en liten grusslette utenfor stadion med biler. Håpet er at livet der skal sette fart i hjemmelaget.

Foto: Roald Marker / NRK

Om det er førstemann til mølla-prinsippet, om det er trekning eller om sesongkorteiere kommer først i køen, er ennå ikke bestemt av klubbledelsen.

Det er heller ikke bestemt hva det skal koste å komme med en bil full av Odd-fans for å se lagets kamper like utenfor stadion. En midlertidig drive in-kino i Skien sentrum har til sammenligning kostet 250 kroner per bil.

– Dette er det første vi har å by på til publikum, som ikke kan komme inn på stadion lenger, sier arrangementsansvarlig i Odd, Line Refsdal.

Hjemme mot Sandefjord

Odd er dermed den første eliteserieklubben i Norge som annonserer slike planer. Den danske klubben Midtjylland har gjort det samme, og i Norge har Vesterålen arrangert en drive in-kamp i helgen da Erling Braut Haaland spilte i Dortmunds 4-0-seier over Schalke 04. Lignende arrangementer har også vært i Bergen og Trondheim.

Line Refsdal, arrangementsansvarlig Odds BK

Line Refsdal, arrangementsansvarlig i Odd, står på området der klubben skal arrangere drive in-kamper.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Hvis vi scorer mål og man får det med seg på skjermen her og kan tute og lage liv, er det klart at det kan bidra for spillerne på banen. Men også det at de vet at det er entusiasme og engasjement rundt kampen, kan også være med og gjøre noe med spillerne.

Første kamp blir seriepremieren hjemme mot Sandefjord 16. juni.

Skjermen som settes opp blir på 40 kvadratmeter, 8 meter bred og 5 meter høy. Og allerede til helgen vil den testes, når noen få utvalgte inviteres til filmen «Keeper'n til Liverpool».

Bortekamper

– Og på sikt vil vi altså vise hjemmekampene til Odd, kanskje også bortekampene. Vi vil også se på andre måter å bruke det som gjøres klart her. Bare fantasien setter begrensninger for hva vi kan bruke en slik storskjerm til, sier Refsdal.

Under kampene vil det være vakter rundt området, og det er strenge smittevernregler mens kampene pågår. Blant annet vil det være forbudt å gå ut av bilene.

I første omgang blir skjermen stående til 1. september, men det kan gjøres beslutninger om for eksempel forlenging innen den tid. Og hvem som får lov til å komme på drive in-kamp, vil trolig bestemmes i løpet av denne uken.