Hopp til innhold

Elev innkalt til møte

Thor Heyerdahl videregående skole tror de vet hvilken elev som står bak den såkalte sladrekalenderen på skolen. Nå er sexinnholdet slettet fra siden.

Rektor Robert Rognli.

Rektor Robert Rognli leverer anmeldelsen til politiet.

Rektor Robert Rognli var i dag på politistasjonen i Larvik og leverte anmeldelse på sladresiden som en elev har laget i navnet til Thor Heyerdahl videregående skole.

– Bakgrunnen for anmeldelsen er rett og slett at eleven har brukt skolens navn på en måte vi ikke liker, sier Rognli til NRK.no.

Han har vært i kontakt med de fornærmede og deres foresatte og oppfordrer også dem til å anmelde det som kan karakteriseres som nettmobbing.

– Med flere anmeldelser gir det større tyngde.

Les også:

Kaller inn eleven

Skolen er nå ganske sikre på hvilken elev som står bak denne noe spesielle adventskalenderen, sier Rognli.

– Derfor har vi kalt inn denne eleven og elevens foresatte til et møte på torsdag. Denne saken kommer da til å bli behandlet internt etter skolereglementet.

Andre elever tar avstand

Midt oppe i det negative ved en slik sak, setter rektoren pris på de andre elevenes reaksjon på kalenderen. Han forteller at det har vært en sterk mobilisering blant elevene mot kalenderen.

– Elevene tar avstand fra den, og samtidig kan vi se på dette som en nyttig erfaring. I løpet av helgen var det omkring 600 som trykket liker på kalenderen. Dette viser at man må tenke seg om før man trykker liker på det som legges ut.