Ekstra UP-kontroller denne uka

Utrykningspolitiet følger ekstra godt med i dagene fremover.

UP

Utrykningspolitiet varsler ekstra bilbeltekontroller over hele landet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Denne uka vil folk kunne se at Utrykningspolitiet står langs veien med kraftige kikkerter for å avdekke folk som velger ikke å sikre seg i bil.

Andreas Rødø

– Dette er en felles europeisk kontrolluke hvor belte er fokusområde, forklarer Andreas Rødø.

Foto: Thomas Blekeli / NRK

Det sier distriktsleder Andreas Rødø i Utrykningspolitiet (UP) i Telemark og Vestfold. Kontrollene skal foregå på veier over hele landet, og kanskje spesielt i tettbygde strøk.

– Det er særlig i slike områder at folk er lite flinke til å bruke verneutstyr. Det kan derfor være at denne type kontroller vil foregå mest i tettbygd strøk, sier Rødø til NRK.no.

Les også:

– Trenger en påminnelse

Blir du stoppet uten bilbelte, får du 1500 kroner i gebyr. Har du usikrede passasjerer under 15 år, blir du som fører anmeldt.

– Det er særlig tre forhold som tar liv i trafikken: folk som kjører for fort, ruskjørere og de som velger å kjøre uten bilbelte, sier Rødø.

– Har du inntrykk av at folk er flinke til å huske beltet?

– Vi har hatt en positiv utvikling i mange år. Mange er veldig flinke, men fortsatt er det noen som trenger en liten påminnelse om at det er farlig å kjøre uten bilbelte. Vi håper å øke andelen brukere ved å gjennomføre denne kontrollen.