Drapssiktet erkjenner ikke straffskyld

NOTODDEN/PORSGRUNN (NRK): Det var en 38 år gammel kvinne med marokkansk statsborgerskap som ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum mandag ettermiddag.

Dødsfall på Notodden

Mandag kveld ble den avdøde kvinnen fraktet ut av leiligheten. Hun ble sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Rapporten derfra viser at hun trolig ble drept.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

I går ble en mann, den døde kvinnens eksmann, pågrepet i Harstad, og har status som siktet. Siktelsen er forsettlig drap.

Kan fengsles

Også mannen er utenlandsk statsborger. Sammen har de en datter på omtrent ett og et halvt år. Barnet blir nå tatt hånd om av barnevernet.

– Funn på stedet tilsier at avdøde har vært utsatt for en kriminell handling. Vi kan ikke si noe om dødsårsaken av hensyn til den videre etterforskingen som pågår nå. Vi etterforsker bredt både teknisk og taktisk. Etterforskingen vil avdekke om siktelsen mot mannen styrkes eller svekkes, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter.

Den siktede mannen har vært inne til et første avhør. Han erkjenner ikke straffskyld. Nå vil han fremstilles for varetektsfengsling på torsdag eller fredag.

Redd for eksmannen

Den døde kvinnen og hennes eksmann bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. I 2016 anmeldte hun sin daværende ektemann for vold. Den saken ble etterforsket, men til slutt henlagt av politiet.

Året etter anmeldte hun mannen igjen, denne gang for krenkelse under et besøk han hadde på Notodden i forbindelse med samvær med deres felles barn. Politiadvokat Sæter kan opplyse at den avdøde kvinnen ga uttrykk for at hun var redd for eksmannen sin.

I mars i år møtte de i retten i en barnefordelingssak. Kvinnen fikk aleneomsorg for barnet, mens hennes eksmann for samvær et visst antall dager i året.

Mandag denne uken ble kvinnen funnet død.

– Vi etterforsker nå bredt, og kan ikke gå i detaljer i saken av hensyn til bevisforspillelsesfare. Dette er en tragisk hendelse på et lite sted, og det berører oss ekstra når et barn også kan ha vært vitne til dette, sier etterforskningsleder Bjørn Flåta.

Kvinnen funnet død på Notodden

Kvinnen ble funnet av en person som skulle se på en ledig hybelleilighet i samme hus rundt klokken 14 mandag.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK