Dømt for ruspåvirka kjøring for 15. gang

Totalt har mannen i 40-årene over 20 dommer for forskjellige brudd på vegtrafikkloven.

Politikontroll

NEKTET Å STANSE: Mannen i 40-årene nektet å stanse da politiet utførte en kontroll i Sandefjord i september i fjor. Det er ett av forholdene han ble dømt for i Larvik tingrett i mars. Bildet er ment som en illustrasjon og bilene på bildet har ikke noe med denne saken å gjøre.(Illustrasjonsbilde)

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Det var en oktoberkveld i fjor høst at mannen fra Larvik ble tatt av politiet for 15. gang for å ha kjørt i narkotikarus.

Politiet observerte mannen i bilen, som han for øvrig kjørte uten gyldig førerkort, på vei fra Nordbyen kjøpesenter til sin bopel. Da mannen parkerte ankom politiet, men før politiet fikk kontrollert mannen så løp han inn i huset, låste døra og inntok amfetamin og narkotiske tabletter.

Da mannen ble dømt i Larvik tingrett 22. mars, var det 15. gang han dømmes for en eller flere tilfeller av ruspåvirka kjøring.

I tillegg til å ha brukt narkotika før, under eller etter kjøring, ble han dømt for fire tilfeller av kjøring uten å ha førerkort. Dét har han for øvrig mistet for alltid i en tidligere dom.

Han ble også dømt for oppbevaring og bruk av en mindre mengde hasj, amfetamin/metamfetamin, diazepam, kodein og tramadol.

En drøy måned før ruskjøringa som er beskrevet over, nektet mannen å stanse for en politikontroll i Sandefjord. Han akselererte kraftig og holdt høy fart, før han parkerte bilen og løp av gårde.

Larvik tingrett dømte mannen til fem måneders fengsel.