Hopp til innhold

Dømt for å ha delt sexvideo

En 17 år gammel gutt fra Vestfold er dømt for å ha delt en video av seksuell aktivitet med ei jente under 18 år uten hennes samtykke.

Snapchat-ikon

DELTE VIDEO: Gutten delte videoen med flere andre uten jentas samtykke.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Jenta utførte oralsex på gutten mens han filmet. I ettertid sendte han filmen til flere via Snapchat og Facebook Messenger, og filmen ble deretter delt videre.

I retten kom det fram at filmen ble spredt i høy fart på internett, blant annet gjennom sosiale medier. Jenta forklarte at hun ikke visste at gutten filmet henne, og har blitt mobbet på grunn av videoen.

– Trodde jenta samtykket

Gutten sa i retten at han var overbevist om at jenta visste at han filmet, og at han også oppfattet det slik at hun samtykket i at han sendte filmen til andre. Han har imidlertid i ettertid forstått at hun ikke ga samtykke til det.

Retten mener det må slås strengt ned på spredning av filmopptak av seksuell aktivitet med personer under 18 år. Særlig når videoen havner på internett og dermed blir så å si umulig å få fjernet.

Gutten er dømt til betinget fengsel i fem måneder med en prøvetid på to år. I tillegg må han betale 20 000 kroner i oppreisning til jenta.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark