Slik kan du trene i ferien

Vi gir deg tips til enkle øvelser for å trene hele kroppen, der du er.

Mariann Deila Bryn, trening

Mariann Deila Bryn sier det finnes mange muligheter for dem som ønsker å trene i ferien.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Du kan trene hvor som helst. En lekeplass er fantastisk. Der finnes mange ting man kan bruke som hjelp. Et huskestativ kan brukes til mer enn å huske på, sier Mariann Deila Bryn.

Hun er personlig trener og driver sitt eget firma og treningsstudio. Hun har også skrevet boka "Prosjekt sterk". Hun ser ingen grunn til at folk skal forfalle i ferien.

– Det er mange muligheter. Folk skal selvsagt kose seg i ferien. Men det er mulig å trene også hvis man ønsker det, man må se mulighetene, ikke begrensningene, sier Deila Bryn.

Her er øvelser for hele kroppen

– Ved hjelp av enkle øvelser utført på en lekeplass skal det være mulig å trene hele kroppen. Jeg kan vise frem noen øvelser i ulik vanskelighetsgrad, sier treneren.

I videoene under finnes to ulike varianter som trener de samme musklene. Det begynner med en for dem som ikke har så mye treningsgrunnlag, også vises et eksempel for folk som er i bedre form mot slutten av hver video.

I denne videoen kan du lære flere ulike øvelser for å trene armene.

Armhevninger kan tas på mange måter. Her trener du bryst, framside skulder, bakside arm, mage og rygg.

Slik kan du trene knebøy på ferie.

Knebøy med tau rundt stolpe - trener lår og rumpe, og kan gjøres tyngre ved å legge på hopp, eller utføres på ett bein (da blir den mer for den godt trente).

Kroppshev i huske

Kroppshev/Chins trener rygg og framside arm.

Her finnes flere treningsøvelser for magen.

Hofteløft på benk - trener rumpe, bakside lår og ryggstrekkerne. Rollout i huske - trener mage, rygg og stabiliserende muskler rundt. skulderbladene.