- De utnytter folk i en sårbar situasjon

Fungerende biskop i Tunsberg, David Gjerp, reagerer på at Märtha Louises engleskole arrangerte et seminar, hvor publikum kunne komme i kontakt med sine døde slektninger.

David Gjerp

Fungerende biskop i Tunsberg, David Gjerp, mener grensa er nådd

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk til slike arrangementer hvor noen, og i dette tilfellet Lisa Williams, hevder å være sendt av Gud for å knytte kontakt mellom levende og døde.

Märtha Louises engleskole arrangerte seminaret i Oslo i helgen. Gjerp mener arrangementet utnytter folk som er i en sårbar situasjon.

Dette er personer som kanskje har mistet sine kjære og som bærer på en sorg om å få dem tilbake. Vi lever i en tid hvor vi kan få alt bare vi betaler for det, og da søker man dit hvor man kan få kontakt med sine døde.

Hit, men ikke lenger

Det er britiske Lisa Williams som skulle stå for selve kontakten, ettersom hun er selverklært medium og mener da hun kan kommunisere med døde.

Märtha Louise var også til stede og introduserte Williams. I etterkant av dette seminaret har det kommet både kritikk, men også støtte, til Märtha Louise og hennes engleskole. Ikke gå lenger nå, er tipset fra Gjerp.

Jeg føler at det går en grense mellom det hun til nå har hatt, altså engleskolen, til det å snakke med døde. Jeg har forstått det sånn at engleskolen har vært en kontakt med engler, og der har bibelen og prinsessen et sammenfallende språk i enkelte ting. Mitt råd er at hun ikke bør gå lenger enn hun nå har gjort.

Bør heller snakke med en prest

Gjerp mener mennesker som har mistet noen som stod dem nær, heller bør snakke med en prest eller en psykolog.

Hvis vi kjenner at vi ikke klarer å slippe de døde fra oss, er det viktigere for dem å snakke med en prest, sjelesørger eller psykolog.

Skal prester ha monopol på mennesker som trenger å lette på tanker og sjelen sin?

Nei, enhver har rett til å gjøre det man vil så lenge det faller innenfor regelverket, men det er et felles ansvar å ta vare på personer som har det vanskelig i livet. Jeg tror mange kan bli utnyttet, sier Gjerp.