Hopp til innhold

De første rutene ved Torp er nedlagt

Kuttene kommer som følge av den nye flyskatten sier markedssjef ved flyplassen.

Wizz Air

Selskapet Wizzair skjærer ned på rutetilbudet fra Torp på grunn av den nye flyavgiften på 88 kroner.

Foto: Sander Heggheim/NRK

De første rutekuttene som følge av den nye flyskatten har allerede kommet på Sandefjord lufthavn Torp, opplyser flyplassens markedssjef Tine Kleive-Mathisen til Aftenposten.

Det ungarske flyselskapet Wizzair, som er en stor aktør på Torp, har meddelt flyplassen at det legger ned ruten mellom Torp og Tuzla i Bosnia-Hercegovina, og kutter antall avganger til Gdansk i Polen.

Tine Kleive Mathisen

NEDLAGT: De første rutene ved Torp er nedlagt som følge av den nye flyskatten, forteller Tine Kleive-Mathisen ved Torp.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Dessuten har Widerøe meldt at selskapet fjerner helt sin sommerrute fra Torp til Bodø og Evenes.

Rygge kan bli nedlagt

Lufthavnsjef ved Moss lufthavn Rygge mener den nye flyskatten vil bety at flyplassen må legges ned. Dersom lufthavnen i Østfold legges ned betyr det 1.000 arbeidsplasser tapt i Mosseregionen.

– Dette er dramatisk for regionen som i utgangspunktet har slitt med «industridød» og har et betydelig underskudd i antall arbeidsplasser, sier lufthavnsjef Pål Tandberg til Aftenposten.

Ryanair varsler redusert trafikk

Flyselskapet Ryanair har allerede varslet om konsekvenser i form av redusert trafikk og tapte arbeidsplasser ved innføring av flyskatten. Ryanair er den dominerende aktøren på Moss Rygge lufthavn og har allerede redusert rutenettet sitt fra Østfold-flyplassen betydelig.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier det skal mye til at ikke avgiften blir innført fra 1. april, men oppfordrer lufthavnen til å komme med innspill i høringsrunden saken skal ut.