De er Telemarks nye teaterpar

Joakim Thrane ble med kjæresten Ida Ursin-Holm fra Bø til hennes hjemfylke, hvor de begge har fått sommerjobb som skuespillere. Men ironisk nok var det ikke hun som sørget for at de fikk jobben.

Ida Ursin-Holm og Joakim Thrane fra Piratbukta

Ida Ursin-Holm og Joakim Thrane har to av rollene i årets storsatsing av Piratbukta på Norsjø Ferieland.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Jeg var jo litt skuffa over at Joakim skulle være på Norsjø hele sommeren, mens jeg mest sannsynlig ikke skulle det, sier Ida Ursin Holm, og smiler lurt.

En stund så det ut til at Joakim Thrane (24) fra Horten skulle tilbringe sommeren bare 20 minutter unna der skuespillerkjæresten Ida Ursin-Holm (23) er oppvokst, nemlig på Norsjø Ferieland, der han skulle spille i familiemusikalen "En for alle, alle for en!".

Litt senere dukket det opp en ledig rolle i stykket, og Joakim la inn et godt ord for kjæresten, slik at de begge kunne bruke sommeren på å drive med det de liker best. Ønsket gikk i oppfyllelse.

23 år gamle Ida Ursin Holm spiller rollen som frøken Klinge, selveste sjefen i Piratbukta, og hun synes det er ekstra hyggelig å komme til hjemfylket for å delta i forestillingen.

– Ida er en stor ressurs for Piratbukta, og at man vil få se mye til denne unge damen i de neste årene er udiskuterbart, sier produsent Christin Grilstad Prøis.

Ida Ursin-Holm

Ida Ursin-Holm fra Bø har i alle år vært aktiv i kulturlivet i Telemark, og synes det er ekstra stas å komme tilbake til hjemfylket for å opptre.

Foto: Marie Roksund / NRK

Ung ildsjel

Musikk og teater har alltid vært en stor del av Ida Ursin-Holms liv. Hun har vært i finalen i Melodi Grand Prix jr. (2004), deltatt 14 ganger på UKM, vært aktiv i Telemark barne- og ungdomsteater og Telemark musikkteater, gått på musikkteaterlinja på Romerriket folkehøyskole.

Nå holder hun på med en bachelorgrad på teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, hvor hun møtte Joakim Thrane.

Telemarksjenta har blant annet blitt inspirert av Otto Beite og Karen Lind fra Telemark Barne- og Ungdomsteater (TBU), som tidligere i vår bestemte seg for å trekke seg tilbake.

– Jeg håper noen vil fortsette som ildsjeler i TBU, fordi det er et fantastisk teater tilbud for barn og unge, sier Ursin Holm.

– Kanskje det blir dere to?

– Ja, det hadde ikke gjort noe! Jeg har faktisk tenkt tanken, sier hun.

Ida Ursin-Holm og Joakim Thrane

Skuespillerparet utdanner seg sammen på teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, og i sommer står de også sammen på scenen i familieforestillingen 'En for alle, alle for en!' som spilles på Norsjø Ferieland.

Foto: Marie Roksund / NRK

Populære pirater

Ida Ursin-Holm og Joakim Thrane er to av i alt ti skuespillere som er henta inn til familiemusikalen "En for alle, alle for en!" på Norsjø Ferieland i Sauherad.

En slags Kaptein Sabeltann, bare i en mindre, og litt mindre skummel, versjon.

– Det er flere foreldre som har kommet bort til oss etter forestillingen og sagt at de likte at forestillingen ikke var så skummel for de minste barna, sier Thrane.

Forestillingene går på Norsjø Ferieland på Akkerhaugen i Sauherad, og de spilles kl. 22.00 på onsdager, fredager og søndager frem til 1. august.

Det selges også sesongkort til stykket, og Thrane forteller at allerede på fjerde forestillingen satt ei fire år gammel jente på første rad og sang med på sangene.

– Den lille jenta er veldig fan av Ida, og moren hennes har fått streng beskjed om å synge Idas sanger når hun skal legge seg, sier han.

Ida Ursin-Holm smiler.

– Det er veldig stas, avslutter hun.