Datter siktet for drap på mor

SKIEN (NRK): Den drapssiktede kvinnen i Skien blir varetektsfengslet for drapet på sin egen mor, mens politiet etterforsker saken.

Created by InfoDispatcher

Politiet har gjort grundige undersøkelser i boligen til kvinnen som er siktet for å ha drept Kari Grønnestad.

Politiet ba om varetektsfengsling av begge de siktede i saken, i fire uker.

Nedre Telemark tingrett støttet politiet i fengslingen av dattera. Hun får brev- og besøksforbud samt medieforbud i fengslingsperioden.

Kom aldri hjem

Kari Grønnestad

Kari Grønnestad deltok i tv-serien 'Husdrømmen' på NRK1 i 2009. Hun ble savnet i 2012. Politiet tror datteren står bak dødsfallet.

Foto: NRK

Det var i 2012 at Kari Grønnestad (56) ble savnet etter at hun skulle ta bussen hjem til sin samboer, men aldri kom fram.

Kvinnens datter er nå siktet for drapet på Grønnestad. Samboeren hennes er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å ha hindret politiets etterforskning. Begge er i 30-årene.

Søkte med miniubåt

Begge de siktede er avhørt av politiet i løpet av tirsdag og har nektet straffskyld. Krimteknikere har gjennomført grundige undersøkelser i boligen til de to både mandag og tirsdag.

Politiet opplyser også at de har søkt etter den savnede kvinnen i Skienselva, ikke langt fra parets bolig, med miniubåt, sonar og dykkere.

Les også

Vil løslate mannen

Politiet fikk ikke medhold i begjæringen om varetektsfengsling av mannen, som er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å ha hindret politiets arbeid.

Avgjørelsen er anket av politiet med oppsettende virkning, det betyr at politiet kommer til å holde mannen fengslet inntil anken blir behandlet i Lagmannsretten.

Tollef Skobba er advokat for mannen som er siktet for medvirkning til drap.

Advokat Tollef Skobba sier han mener det ikke er grunnlag for å holde mannen varetektsfengslet. Han har motsatt seg politiets avgjørelse om å holde mannen fengslet inntil retten har behandlet begjæringen om varetektsfengsling på nytt.