Datter erkjenner likskjending av egen mor

Datteren til Kari Grønnestad, som ble drept i 2015, erkjenner straffskyld for likskjending. Kvinnen har tidligere vært siktet for drapet på moren.

Politet gjør funn i elva i Grønnestad-saken

FUNNSTED: Bildet er fra da politiet fant en gjenstand i elven de mener har sammenheng med drapet i Skien. Kari Grønnestad (59) ble funnet drept i Skienselva i 2015.

Foto: Jon Inge Hansen / NTB scanpix

Kari Grønnestad ble funnet drept i et hundebur som var senket i Skienselva i april 2015. Hennes 33 år gamle datter ble siktet for drapet, mens datterens samboer ble siktet for brudd på hjelpeplikten. I januar i år ble siktelsen henlagt av Riksadvokaten på grunn av bevisets stilling.

I august i år ble datteren og samboeren tiltalt for likskjending, og nå erkjenner datteren straffskyld for dette, skriver Telemarksavisa. Erkjennelsen kom i nye avhør i september.

– De tidligere avhørene vi hadde hatt var rettet inn mot det de da var siktet for. Derfor måtte vi ha nye avhør. Hun har gitt en forklaring rundt hva som faktisk skjedde, og hun erkjenner straffskyld, sier politiadvokat Guro Siljan i Sørøst politidistrikt.

Forsvarer Ellen Holager Andenæs sier kvinnen hele tiden har forklart det samme.

– Jeg har ingen kommentarer utover at min klient venter på at saken blir berammet og kan avsluttes, sier hun.

Kari Grønnestad ble meldt savnet 4. juni 2012, og det tok nesten tre år før levningene hennes ble funnet. Det skjedde etter at datterens ekskjæreste fortalte politiet at datteren hadde drept moren og dumpet henne i Skienselva. Datteren har tidligere pekt ut ekssamboeren som den skyldige i drapet, skriver VG.

Samboer til drepte Grønnestad: – Redd ingen blir dømt

Ulike forklaringer

Forsvinningssaken ble etterforska som et drap fra april 2015. Politiet mente hun var blitt drept av et slag mot hodet. Det tidligere samboerparet hadde ulike forklaringer på hva som hadde skjedd da Grønnestad var på besøk. Mannen (37) skal ha fortalt at han så deler av drapshandlinga.

Politiet omtaler ikke lenger dødsfallet som drap, men sier i tiltalebeslutninga at Kari Grønnestad avgikk med døden i leiligheten. Deretter skal paret ha pakka Grønnestad inn i flere dyner, søppelsekker og en teltduk før liket ble plassert i et hundebur. De skal ha kjørt buret til Langbryggene i Skien før det ble dumpa i elva.

To og et halvt år etter at levningene av Kari Grønnestad ble funnet, er saken ferdig etterforsket.

– Den blir sendt til tingretten for berammelse i dag, men det er usikkert om den kommer opp for retten i år, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til NRK.

Det avgjøres av Nedre Telemark tingrett i samråd med forsvarerne.