Hopp til innhold

Datingsvindler pågrepet i Sverige

En 30 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett varetektfengslet i fire uker. Mannen er siktet for bedrageri i millionklassen.

Gunstein Bjørgum

Politiadvokat Gunstein Bjørgum sier at «sukkermannen» har oppsøkt sine ofre på datingsider på nettet, og fått dem til å låne ham store summer.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet kaller saken «sukkersaken» fordi mannen, en 30 år gammel nordmann, har innledet relasjoner til kvinner på datingsiden Sukker.no, og bedratt dem.

Sukker.no har for øvrig bistått politiet betydelig i denne saken.

Fem millioner kroner

Mannen har fått kvinnene til å låne ham penger, og i alt sju personer har til nå anmeldt 30-åringen. Ett av tilfellene fant sted i Telemark, mens seks andre fant sted andre steder i Sør-Norge.

Til sammen gjelder bedrageriet fem millioner kroner for perioden juni 2014 og ut 2015.

Politiet utelukker ikke at flere kvinner kan melde seg når mannen nå er pågrepet. Mannen er også domfelt for lignende bedrageri tidligere.

Tatt i Sundsvall

Han ble internasjonalt etterlyst fordi adressene på ham i Norge ikke ga treff. Politiet la da til grunn at han ikke hadde fast tilhold.

– Mannen ble internasjonal etterlyst, og pågrepet i Sundsvall i Sverige i forgårs, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum til NRK.

Han sier at politisamarbeid og etterforskning førte frem til at de fant ut hvor mannen oppholdt seg, og kontaktet da svensk politi.

Fengslingsmøte i dag

Etter pågripelsen, som var udramatisk, ble mannen i går kveld kjørt til Telemark. Klokken 12.30 fredag ble mannen fremstilt for fengsling i Nedre Telemark tingrett.

Politiet fikk medhold i å varetektsfengsle mannen i fire uker, fordi det er gjentagelses- og unndragelsesfare.

– Min klient samarbeider med politiet, og ønsker å opplyse saken på best mulig måte, sier mannens forsvarer, Christian Flemmen Johansen fra advokatfirmaet Elden.

I innledende avhør med politiet erkjenner 30-åringen delvis straffskyld etter siktelsen, som går på grove bedragerier. I siktelsen inngår også trusler og skremmende adferd mot minst ett av ofrene for bedrageriene.