Hopp til innhold

Christoffer-saken utsettes

Rettssaken mot moren til Christoffer Gjerstad Kihle (8) fra Kodal utsettes til mars 2012.

Christoffer Gjerstad Kihle

Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død på rommet sitt i 2005.

Foto: Privat

Det bekrefter politiet overfor NRK.no. Det er aktoratet som har bedt Tønsberg tingrett om å utsette den såkalte Christoffer-saken inntil videre.

– Det er flere grunner til at den blir utsatt. For det første er et av de viktigste vitnene forhindret fra å møte opp på grunn av medisinske årsaker, forteller politiinspektør Kjetil Baustad Egelie.

De avventer også noen dokumenter som ennå ikke er kommet til politiet.

Nesten sju år etter at Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble funnet død på sitt eget rom, skulle moren forsvare seg mot en tiltale om passiv medvirkning til at gutten ble mishandlet og døde.

Saken blir nå utsatt til mars neste år.

Ragnhild Gjerstad

Christoffers mormor, Ragnhild Gjerstad, har kjempet en intens og lang kamp for barnebarnet.

Foto: Petter Melsom / NRK
Christoffer Gjerstad Kihle

Christoffer Gjerstad Kihle ble bare åtte år.

Foto: Petter Melsom / NRK

Vil ha mer tid i retten

Politiinspektør Egelie har også i brevet til tingretten i dag bedt om at det settes av mer tid til saken enn de seks dager som var satt av nå i desember.

– Vi mener det er bedre å utsette hele saken, og heller få flere dager i retten, enn å utsette saken underveis, sier Egelie til NRK.no.

Morens forsvarer sier de vil være forsiktige med å kommentere saken.

– Vi har ikke noe imot at aktor har bedt om utsettelse. Vi har også bedt om ytterligere etterforskning. Vi hadde som håp og mål å kunne starte i morgen, men det lot seg altså ikke gjøre, sier Thomas Randby.

Så frem til saken skulle begynne

Christoffers bestemor, Ragnhild Gjerstad, sa i går til NRK at det ville bli veldig spesielt å møte datteren sin etter seks år.

– Det er klart det blir vanskelig. Jeg har jo ikke snakket med henne på veldig lenge, men samtidig ser jeg på dette som hennes mulighet, sier Gjerstad til NRK.no.

Nå får hun ikke denne muligheten før i mars 2012.

Rystet hele landet

Historien om den lille gutten fra Kodal i Vestfold rystet hele Norge. Før skole, barnevern eller helsevesen grep fatt i de mange tegnene på at noe var fryktelig galt, døde åtteåringen 2. februar 2005.

Først i 2009 ble guttens stefar dømt for mishandling med døden til følge. Lagmannsretten skjerpet da straffen fra tingretten med to år og dømte ham til åtte års fengsel.

I sommer tok Riksadvokaten også ut tiltale mot guttens mor fordi han mener at hennes passivitet gir henne et medvirkningsansvar. I grunnlaget for tiltalen pekes det på at moren måtte vite at gutten ble mishandlet, men ikke gjorde noe for å stoppe det.