Charter-Hilde vil bli politiker

Det kan bli litt mer liv og røre i kommunestyret i Horten dersom damen som står på 20. plass på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget får mange stemmer.

Charter-Hilde

FERSK POLITIKER: Hilde Skovdahl er for mange kjent fra tv-serien Charterfeber.

Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Hilde Skovdahl, som for mange er kjent fra tv-serien Charterfeber, flyttet nylig til Horten. Nå står hun på 20. plass på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget.

– Jeg vet mange synes at dette er veldig morsomt, samtidig er det nok noen som lurer på hva jeg har der å gjøre. Men som jeg sier, i politikk må man ha alle typer mennesker. Hvis man bare har en type mennesker så låser det seg. Jeg håper på å få bidra med mitt, sier Hilde Skovdahl.

Hun understreker at hun står langt ned på lista, men tror hun passer godt som politiker.

– Elsker utfordringer

– Jeg er ekstremt glad i mennesker og veldig opptatt av at det skal være plass til alle. Jeg brenner for minoritetsgrupper og så tror jeg at det at jeg er flink til å motivere vil komme godt med, sier hun.

Hun tok utfordringen på strak arm da hun ble spurt.

– Jeg ble spurt etter å ha holdt et motivasjonsforedrag for Arbeiderpartiet. Jeg elsker utfordringer, og så er det fint å få vist en litt annen side av seg selv, sier hun.

Tro på seg selv

– Når du brenner for ting og er engasjert så er det morsomt å få være med. Jeg har jo ikke bodd så lenge i Horten, så jeg vil sette meg godt inn i sakene før jeg uttaler meg om hva som blir mine kjernesaker, sier hun.

Hun er opptatt av at man må ha tro på seg selv om man skal oppnå noe.

– Jeg bruker en «håndsregel». Tommelen sier at du er best fordi du er den du er. Pekefingeren sier at du skal gjøre en ting hver dag som gjør deg glad. Vi må ikke glemme at vi lever og at livet er gaven vår. Midtfingeren sier at man skal holde seg langt unna negative tanker og hat. Ringfingeren sier at du må ha en plan for å oppnå ting, og lillefingeren sier at du skal ta vare på det du har, sier hun.