Innbyggere i Bolkesjø: – Nei til flere asylsøkere

Flere fastboende i bygda Bolkesjø i Telemark fortviler over at det kan komme 400 nye asylsøkere. Et hotell er allerede gjort om til akuttmottak for 150 flyktninger.

Bolkesjø Turisthotell, fasade

KAN BLI ASYLMOTTAK: Utlendingsdirektoratet (UDI) vurderer nå om Bolkesjø Hotell skal gjøres om til asylmottak.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Gran hotell Bolkesjø er allerede gjort om til akuttmottak for 150 flyktninger. Utlendingsdirektoratet (UDI) er nå i forhandlinger med eierne av bygdas andre hotell, Bolkesjø Hotell, om å gjøre det om til asylmottak.

Nå melder TV2 at flere av de 40 fastboende på Bolkesjø føler seg overkjørt og frykter at bygda ikke vil takle en så massiv økning i innbyggertallet.

Ønsker ikke flere

Torleif R Søreide

Torleif Søreide vil, sammen med broren sin Lars, åpne Bolkesjø hotell for flyktninger.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi har akseptert de 150 som har kommet hit og gjort vårt beste for at de og vi skal ha det godt. Men vi kan ikke akseptere 400 til rett i fanget på oss når vi er 40 stykker. Det tror jeg alle skjønner, sier innbygger Ellen-Mari Bolkesjø Brandt til TV2.

– Det er ikke noe tilbud her, og det tar to timer å gå til Notodden. Her er det ingenting å finne på for dem som kommer, legger hun til.

Ikke avgjort ennå

Både i Bolkesjø og i Notodden kommune, som allerede har to akuttmottak og et tredje på vei, føler man at man har bidratt nok til å takle den pågående flyktningkrisen.

Regiondirektør Eirik Eide i UDI bekrefter at Bolkesjø Hotell er et av stedene som er til vurdering, men at det ikke er avgjort om det egner seg som transittmottak.