Buskerud sier nei til Bu-Te-Ve

Men vil gjerne ha med seg Vestfold videre i arbeidet med å lage en ny region.

Vestfold fylkeskommune

Vestfold fylkeskommune enn så lenge. Men hvem skal Vestfold bli store sammen med? Nå

Foto: Karianne Hinlo / NRK

I går ettermiddag var politikere fra Buskerud, Telemark og Vestfold samlet til et felles fylkesutvalgsmøte på Kongsberg, for å snakke om en fremtidig Bu-Te-Ve-region. Så trakk Buskerud seg. De vil heller se mot Akershus og Vestfold, og dermed er Bu-Te-Ve-regionen i prinsippet historie. Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes er skuffet.

– Ja, jeg er skuffet. BTV har vært vårt første ønske, og det vi har jobbet for. Men jeg forstår valget Buskerud har gjort.

Rune Hogsnes

Fylkesordfører Rune Hogsnes er skuffet, men ser fremover – både sørover og nordover.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Han sier det var greit å få en avklaring, og mener det nærmest ble et naturlig valg for Buskerud.

– De har et nært samarbeid med Oslo, både næringsliv, industri og arbeidskraft. Det er ikke mer dramatisk enn som så.

Ikke bekymret

Han er ikke redd Vestfold blir stående igjen alene, som den ingen vil be opp til dans.

– Neida, Vestfold er et attraktivt fylke. Her er det regionspolitikere som tenker utover eget fylke, og det gjelder alle fylkene i Oslofjord-regionen. Også går det jo an å be opp til dans selv også, sier Hogsnes.

Han sier Vestfold nå ser både sørover og nordover.

– Vi har allerede avtalt møter med både Buskerud og Telemark, hver for seg, for nærmere samtaler før sommeren, sier Hogsnes.

Døra åpen for Vestfold

Roger Ryberg

Fylkesordfører i Buskerud holder døra oppe for Vestfold.

Foto: Picasa 2.6 / NRK

Buskeruds fylkesordfører Roger Ryberg sier i en kommentar at de fortsatt gjerne vil ha med seg Vestfold, når de nå ser mot Akershus og Østfold.

– Buskerud ønsker å fortsette en god dialog med Vestfold om en mulig felles region. Det betyr at vi ikke ser det som naturlig å ha med Telemark videre i denne prosessen. Samtidig har vi samtaler med Akershus og Østfold, og vil ha et felles fylkesutvalg med de to fylkene i slutten av neste uke, sier Ryberg.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over beslutningen.

– Vi må jo bare erkjenne at tiden med tvangsekteskap er forbi. Jeg er litt skuffet over det, fordi for Telemark sin del har jeg veldig tro på Bu-Te-Ve og mener vi har mye til felles med dem. Likevel må vi leke med mennesker som har lyst til å leke med oss, så vi må bare ta Buskerud sitt tydelige signal til etterretning, sier han til NRK.