Brutalt ranet i sitt eget hjem

SKIEN (NRK): En 79 år gammel mann ble funnet blodig og forslått i leiligheten sin, etter at han ble ranet av tre personer i Skien.

Odinsgate Skien

TIPS: Politiet ber om tips etter at en mann som bor i leilighetsbygget til venstre i bildet i Odinsgate på Falkum i Skien ble brutalt ranet i sitt eget hjem i går kveld.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Mannen ble funnet av en nabo, og umiddelbart sendt til legevakt i ambulanse. Han har senere blitt lagt inn på sykehus, sier operasjonsleder i politiet, Vidar Aaltvedt.

Ranet skjedde i Odinsgate på Falkum i Skien.

Banket på døra

Mannen, som blei frastjålet lommebok og mobiltelefon, skal ha åpnet døra da det banket på sent torsdag kveld.

– Tre personer sto på dørstokken og dengte løs på mannen så fort han åpnet døra. De slo han i ansiktet og hodet, før de tok det de var på jakt etter, så stakk de fra stedet, sier Aaltvedt.

Politiet har ikke pågrepet noen av de tre gjerningspersonene, men har et godt signalement av en av de tre.

– Vi vet at en av de tre er en kvinne, med en godt synlig tatovering, sier Aaltvedt som ber om tips i saken, og sier politiet prioriterer den høyt.

– Vit hvem som banker på

Aaltvedt tror ikke det er noen grunn til at andre skal bli engstelige når de hører om det brutale ranet, men ber allikevel folk passe på.

– Har man mulighet til å se gjennom et vindu, et kikkhull eller ha låselenke på døra før man åpner opp er det absolutt en fordel, avslutter Aaltvedt.