Brannvesenet reddet klatrepus

I tre dager satt katten 16 meter over bakken, i et tre ikke langt fra Rørestrand Camping i Horten. Så kom redningsmennene.

Brannmann redder katt som satt fast i et tre

Her er katta i sekken, på vei ned etter tre dager høyt oppe i et tre.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

I et tre i skogen et par hundre meter syd for Rørestrand Camping, Horten, satt katten i tre dager. Den kom seg ikke ned på egen hånd og da ble brannvesenet reddende engler.

- Vi tok turen når vi hadde anledning. Det ble en skikkelig tauredningsøvelse, og samtidig en stigeøvelse i ulendt terreng, sier brannmester Tore Dahl.

Katten satt på 16 meters høyde, i en «Y». Treet var uten greiner egnet for brannvesenet å klatre i og den 12 meter lange stigen var for kort.

– Vi fikk slengt redningstauet over Y'en og heist opp en mann. Katta ble stappa i en sekk og firt ned sammen med vår mann. Og etter bistand fra naboer i området ble katta satt ut ved eget hjem, og så ut til å være svært så fornøyd. Det var vi også, sier brannmesteren.

Les også:

Reddet katt fra fuglerede

Brannkonstabel Kristoffer Pettersen reddet kattungen ut av fugleredet

Brannkonstabel Kristoffer Pettersen klatret opp og reddet kattungen.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Det er ikke lenge siden sist Vestfold Interkommunale Brannvesen var på et lignende oppdrag. Onsdag i forrige uke tok en fortvilet katteeier kontakt, etter at familiens kattunge hadde tatt tilhold i et fuglereir seks meter over bakken. Den hadde vært der i lengre tid, og kattens eier var bekymret.

På Vestfold Interkommunale Brannvesens facebook-side står det at eieren lurte på om brannmannskapene kunne hjelpe. Og på onsdag ettermiddag tok vaktlaget i Tønsberg turen til Karlsebakken.

Liften kom ikke til, så brannmannskapene måtte finne frem stigen.

Brannkonstabel Kristoffer Pettersen tok turen til topps i treet og katta ble med ned igjen. På bakken ble eier og katt lykkelig gjenforenet, opplyser VIB.

Les også: