Boliger evakuert i Melsomvik

MELSOMVIK (NRK): Det er ikke lenger åpen ild på stedet.

Brannbil og røyk på stedet.

Et brannhelikopter rykket ut, men det er ikke lenger behov for dette.

Foto: Thor Olav Moen / NRK

Det begynte å brenne i kratt og gress i Melsomvik i Sandefjord kommune onsdag ettermiddag. Det ble først meldt at det var fare for at brannen skulle spre seg til hus i nærheten, men brannvesenet fikk etter hvert såpass kontroll at det ikke lenger var fare for det.

I 14.10-tiden opplyser Sør-Øst politidistrikt at det ikke lenger er åpen ild på bakken, men at det er varme under bakken og at brannvesenet vil drive med etterslukking på stedet utover ettermiddagen.

Stor utrykning

Nødetatene, Sivilforsvaret, en brannbil fra Torp Sandefjord lufthavn og et brannhelikopter rykket ut til stedet, men det skal ikke lenger være behov for helikopteret.

Boliger i Storevarveien er evakuert, og på grunn av kraftig røykutvikling ble personer med luftveisproblemer bedt om å holde seg innendørs.

Sør-Øst politidistrikt opplyser at en kvinne som fikk i seg røyk, ble hentet av ambulanse for legesjekk.

Operasjonsleder Rune Hunshamar opplyser at de fikk melding om at det var en krattbrann med spredningsfare på stedet klokken 12.49. I 13.30-tiden sa han til NRK at brannvesenet hadde såpass kontroll på brannen at det ikke lenger var spredningsfare.

Brannvesenet skummer stedet.

Brannvesen fra Torp Sandefjord lufthavn rykket også ut til stedet. De kastet ut skum i området.

Foto: VIB

Flere evakuert

De evakuerte møtte opp på Nestor seniorsenter i Melsomvik. Det er fortsatt uvisst hvor stort område som har brent, men i den første meldingen til brannvesenet ble det opplyst at det da skulle dreie seg om et område på 25 ganger 100 meter.

Brannvesenet har drevet etterslukking i hele kveld.

Brannbil og røyk på stedet.

KONTROLL: Brannvesenet fikk etter hvert såpass kontroll på brannen at den ikke spredte seg til hus i nærheten.

Foto: Philip Hofgaard / NRK