Bondelagsleder: – Jeg kommer til å savne Hoksrud

Leder i bondelaget i Telemark, Aslak Snarteland synes det er trist og leit at Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet trolig ikke lenger skal være mat- og landbruksminister.

Aslak Snarteland

VIL SAVNE HOKSRUD: Bondelagsleder i Telemark, Aslak Snarteland sier han kommer til å savne Hoksrud i Regjeringen.

Foto: Roald Marker / NRK

Etter det NRK erfarer må Linda Hofstad Helleland (H) og Bård Hoksrud (Frp) trolig forlate regjeringen tirsdag.

– Jeg ble litt lei meg da jeg hørte det. Jeg synes han har gjort en hederlig innsats, og har vært villig til å lære. Han har også vært genuint opptatt av det han ble satt til å gjøre, så dette synes jeg er skikkelig trist, sier bondelagsleder i Telemark, Aslak Snarteland.

Bård Hoksrud (45) har vært landbruksminister siden 31. august i fjor og fikk dermed knappe fem måneder rundt Kongens bord denne gang.

Han ofres først og fremst fordi KrF vil ha departementet han styrer. NRK har fra før meldt at Olaug Bollestad blir ny landbruksminister.

Landbruksminister Bård Hoksrud på Dyrskun 2018

Bård Hoksrud fra Bamble har vært mat- og landbruksminister siden 31. august i fjor. Tirsdag går han trolig tilbake til Stortinget.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Får terningkast fem

Snarteland sier at Hoksrud er en utrolig hyggelig person som vil alle det beste, og at han vil bli savnet rundt Kongens bord.

– Om jeg skal trille terningen på det han har utført til nå, så kommer han opp mot terningkast fem.

Han sier han har store forventninger til Olaug Bollestad fra KrF, dersom hun blir den nye mat- og landbruksministeren.

– Hun kommer fra Gjesdal i Rogaland hvor det er veldig intensivt jordbruk. Hun bør egentlig ha stor kunnskap om det hun nå blir satt til å gjøre. Jeg håper hun kan ta tak i noen av de vanskelige problemstillingene i landbruket, og da tenker jeg spesielt på markedsbalanse og markedsregulering. Da kan vi klare å produsere de varene som befolkningen etterspør, sier Snarteland.

Ikke helt på hjemmebane

NRKs politiske kommentator, Magnus Takvam sier Bård Hoksrud kanskje var litt grønn da han overtok som mat- og landbruksminister i slutten av august.

– Han hadde vel noen uttalelser som avslørte at han ikke var helt på hjemmebane når det var snakk om melking og landbruk, og det fikk vel de fleste med seg.

Han tror ikke Hoksrud kan regne med å bli statsråd i et nytt departement.

– Jeg tror ikke det i denne omgang. Nå er vi midt i innspurten av regjeringskabalen, men alt tyder på at Hoksrud er den av FrPs statsråder som går tilbake til Stortinget.

Bård Hoksrud har ikke svart på NRKs hendvendelser tirsdag morgen.