Kripos koblet inn etter bombetrussel mot flere skoler

Kripos er koblet inn etter at det onsdag ble fremsatt bombetrusler mot barneskoler i Hordaland, Telemark, Sør-Trøndelag og Vest-Agder.

Trussel mot Gjerpen barneskole

TRUSSEL MOT FLERE SKOLER: Politiet tror en mannsperson har ringt inn flere trusler mot flere skoler i Norge samtidig,

Foto: Tipser

Flere skoler rundt om i Norge mottok samme bombetrussel i samme tidsrom onsdag formiddag. Den første kom i Telemark.

Klokken 09.15 kom det en telefon inn til Gjerpen barneskole i Skien, hvor en mannsperson ringte inn en bombetrussel. Skolens rektor mottok en telefon fra en mann der ordet "bombe" ble brukt.Over 400 elever ble evakuert.

Klokken 9.24 mottok Charlottenlund barneskole i Trondheim en lignende trussel. Politiet i Trondheim opplyser at det ikke er iverksatt evakuering. Kun to minutter senere mottok Nordnes skole i Bergen en bombetrussel.

TV 2 skriver at også Egtved Skule utenfor Vejle på Syd-Jylland i
Danmark fikk en bombetrussel like etter klokka 9 onsdag, og viser til TV 2 i Danmark.

Laster Twitter-innhold

Også i Agder fikk en barneskole samme trussel. Elever og ansatte ved Kvarstein barneskole i Vennesla ble bedt om å forlate skoleområdet da det ble ringt inn en bombetrussel, sier assisterende stabssjef Jon Kvitne i agderpolitiet. Det ble etter kort tid konkludert med at trusselen ikke var reell, slik at skoledagen kunne fortsette.

Flere skoler i Norge har mottatt tilsvarende trussel i samme tidsrom, og det kan være en sammenheng og samme person som har sendt flere trusler. Det vil bli etterforsket, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Gisle Småge til NRK.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hva som ble sagt da mannspersonen ringte inn truslene.

– Det kan jeg ikke gå i detalj på. Vi må få tid til å etterforske denne saken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Over 400 evakuert

Ved Gjerpen barneskole ble over 400 elever evakuert og fraktet til et sikkert sted. Ved Nordnes skole i Bergen er nå politiet på stedet. Også Charlottenlund skole i Trondheim har mottatt samme trussel. Der er foreløpig ingen evakuering ved skolen.

– Jeg kan ikke si noe om hva som har skjedd nå. Vi har evakuert skolen, sa rektor Dag Magne Andersen til NRK ved 09.30-tiden.

– Hele skolen er evakuert, og elevene er nå på et sikkert sted, sier inspektør Marit Myhrer.

Flere skoler i Norge mottok bombetrusler

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark