Bombemistenkt 33-åring dømt flere ganger tidligere

33-åringen som i natt ble pågrepet sammen med sin samboer etter et bombefunn i Siljan, er tidligere dømt flere ganger for blant annet vold, trusler, narkotika, ulovlige våpen og oppbevaring av sprengstoff.

Operasjonsleder Bård Johansen

33-åringen som i natt ble pågrepet i Siljan, er tidligere dømt for blant annet å ha oppbevart sprengstoff.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Det viser dommer fra Nedre Telemark tingrett.

Mannen som i natt ble pågrepet har flere tidligere dommer mot seg.

Vold og våpen

I 2001 og 2003 ble 33-åringen dømt for trusler og vold, samt overtredelse av vegtrafikkloven og legemiddelloven.

I mars 2005 ble han dømt for en rekke forhold, blant annet for å ha mottatt en stjålet rifle. Skien og Porsgrunn tingrett ila en dom på seks måneder.

I oktober samme år ble han blant annet dømt for innbrudd og tyveri av flere våpen. Skien og Porsgrunn tingrett ila 33-åringen da en dom på åtte måneder.

I desember 2007 ble han frikjent i en voldssak.

Dynamitt

I desember 2011 ble han blant annet dømt for å ha truet en annen person med balltre, håndjern og tåregass under et ran, for å ulovlig ha skaffet seg en avsagd hagle og innehav av narkotika. Nedre Telemark tingrett ila ham da en fengselsdom på to år.

I februar 2012 ble han blant annet dømt for frihetsberøvelse, trusler, vold, narkotika, for å inneha våpen - en pumpehagle - uten tillatelse, og for å ha oppbevart eksplosiver, også uten tillatelse.

Ifølge dommen fra tingretten oppbevarte han en dynamittstav med lunte uten å ha tillatelse til dette. Straffen fra Nedre Telemark tingrett ble satt til ett år og to måneders fengsel.

Mistenkt for tyveri i Larvik

Da politiet i Telemark i natt aksjonerte mot huset hans i Siljan, var han ønsket pågrepet i forbindelse med et tyveri fra en bolig i Larvik.

Jourhavende jurist Knut Vidar Vittersø i Vestfold politidistrikt sier at mannen er siktet for innbrudd i en bolig i Larvik for et par dager siden. 33-åringen er siktet for å stjele flere gjenstander, mulig også våpen.

– Mannen er siktet for et tyveri fra en bolig i Larvik sentrum tirsdag denne uken. Det ble stjålet forskjellige gjenstander fra huset. Vitner så dette og varslet politiet. Det ble observert en person og en bil, og ut ifra det ble mannen siktet, sier krimsjefen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, til NRK.

Også mannens 23 år gamle samboer ble pågrepet i nattens aksjon.

May Kristin Staulen opplevde det som uvirkelig da politiet fant en bombe hos naboen.

May Kristin Staulen opplevde det som uvirkelig da politiet fant en bombe hos naboen.