Bø og Heddal best i klassen

SKIEN (NRK): I vinter har 30 skoler fra hele Telemark kjempet i Klassequizen. Nå står bare Bø og Heddal igjen. Fra klokken 14.00 i dag møtes de i fylkesfinalen.

Se finalen i Klassequizen.

Bø ungdomsskole representert ved Annika Momrak, Eline Nesje og Hans Holte og Heddal ungdomsskole ved Caroline Kalbekdalen, Ole Jørgen Pedersen og Hans Gunleik Simones er klare for fylkesfinalen i Klassequizen. Følg med fra klokken 14.00.

Nervene er i helspenn både i Bø og Heddal. Mye står på spill, for vinnerskolen kan smykke seg med at den har de smarteste elevene i Telemark. Deltagerne får en Oslo-tur og klassekassa blir fylt opp med den nette sum av 5000 premiekroner.

Tøff konkurranse

I år har spørsmålene i Klassequizen vært ett hakk vanskeligere enn tidligere år. I hvert fall om man ser på statistikken. Kun Bø klarte å svare rett svar på alle 12 spørsmålene. NRK Telemarks Ken Willy Wilhelmsen er quizmaster. Han forteller at det er vanskelig å vite om spørsmålene er for lette eller vanskelige.

– Elevene kan noen ganger mye mer enn det vi tror. Men det er helt sikkert at de er veldig flinke. Bø ungdomsskole hadde 12 av 12 riktige svar, mens Heddal hadde 10 av 12.

– 10. klassingene er født i 2000. Alt før det er historie for elevene. Det er mulig vi har klart å gjøre det akkurat så vanskelig som det skal være.

Se video fra da lagene kvalifiserte seg her:

Klassequizen: Bø ungdomsskule
Caroline Kalbekdalen, Hans Gunleik Simones og Ole Jørgen Pedersen fra Heddal ungdomsskole

Finale på direkten

Begge lagene skal kjempe mot hverandre på direkten samtidig i NRKs studio på Borgeåsen i Porsgrunn fra kl. 14.00 i ettermiddag. I tillegg kan hvert av lagene ha med seg en heiagjeng. Det betyr at det kan bli høy stemning underveis. Ikke alle som vil kan komme i studio, men heldigvis er det flere muligheter, forteller quizmaster Wilhelmsen.

Den blir sendt direkte på Telemarkssending på radio fra rundt 14.15. Da skal vi gjennom fire kategorier med spørsmål. Er det fremdeles uavgjort, blir vinneren kåret ved hjelp av utslagsspørsmål. Etter det har vi en vinner som skal representere Telemark i den store finalen i Oslo i mai.

I beste sendetid

Finalen i Oslo vises på tv i beste sendetid. I fjor hadde landsfinalen i Klassequizen 700 000 seere. Antageligvis blir det like mange i år. Finalen går nemlig som en oppvarming til den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.

Hør og se fylkesfinalen i Klassequizen i ettermiddag fra kl. 14.00. Følg direktesendingen her på nett, eller lytt til NRK Telemarksendinga på P1.​