Hopp til innhold

Blogginnlegg havner trolig i retten

Sandefjordskvinnen Linda Paulsen må trolig møte i retten for å ha skrevet et ufint blogginnlegg om en bilselger i Tvedestrand i 2009.

Blogg.no

Linda Paulsen har en blogg tilknyttet blogg.no. Nå må hun trolig møte i retten for et støtende innlegg.

Foto: Skjermdump, Blogg.no

Paulsen uttaler seg om bilselgeren i særdeles negative ordelag på bloggen sin, men sier at hun ganske enkelt var forbanna.

– Vi følte oss ordentlig tråkket på etter bilkjøpet. Jeg skrev vel noe om at dette ikke var det siste han hørte fra oss, og kalte han blant annet en drittsekk.

Det var kvelden 9. mars 2009 at Linda Paulsen setter seg ned ved PC-en og går til verbalt angrep på en bilselger i Tvedestrand. Uenighet rundt et bilkjøp fikk henne til å se rødt.

På bloggen skriver Paulsen blant annet:

«Mitt navn skal være det siste den mannen stotrer frem den dagen prostataen hans vrenger seg, pacemakeren stopper og flatlusa har spist opp kjønnsorganet hans.»

– Jeg skrev kjempeufint, det er det ikke noe tvil om. Men jeg var ordentlig sinna.

7000 i bot

For denne ordbruken fikk Paulsen et forelegg på 7000 kroner. Det synes hun var uforholdsmessig høyt.

– Jeg har tilbudt meg flere ganger å betale et forelegg, men jeg ønsket at det skulle reduseres. Jeg synes ikke summen står i forhold til handlingen.

Da hun ikke ville betale gikk saken til Agder tingrett som sendte saken videre til Sandefjord tingrett, siden det var der Paulsen var da hun skrev blogginnlegget. Nå gjenstår kun noen formaliteter og avtaler mellom de to politidistriktene før en eventuell rettssak blir berammet.

– Naturlig å følge opp denne saken

Generalsekretær i Norsk redaktørforening Nils E. Øy sier det er veldig sjelden at politiet faktisk prioriterer denne typen saker.

– Det er relativt uvanlig at politiet bryr seg om slike saker i dag. I de fleste slike tilfeller ber politiet om at folk skal ordne opp seg imellom, eventuelt at de fremmer en sivil sak.

Politiadvokat ved Agder politidistrikt Unni Guldberg forsvarer på sin side at de forfølger nettopp denne saken.

– I denne saken har vi fått en konkret anmeldelse fra en fornærmet, og da er det naturlig at vi følger den opp.

– Så det er vanlig praksis at dere følger opp slike saker?

– Så lenge folk reagerer på noe som er lagt ut offentlig, prøver vi å komme til bunns i saken så lenge vi har ressurser til det.

Urimelig

Mye tyder på at Paulsen må møte i retten en gang på nyåret. Det mener hun er helt urimelig.

– Når det i tillegg er nyhetsoppslag om at Agderpolitiet henlegger alt av naskeri og tyveri for å spare penger, synes jeg det er veldig rart at de ønsker å dra denne saken så langt, sier blogger Linda Paulsen.