Gjennombrudd for kunstner (75)

Han har vært en habil kunstner i over 50 år, men nå ser det ut til å ta av for alvor.

John Gesager Nielsen

John Gesager Nielsen (75) i Larvik har et luksusproblem. Det kan han leve med.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

John Gesager Nielsen (75) i Larvik lager gjerne skulpturene sine i stål eller plexiglass. Han har hatt separatutstillinger og gruppeutstillinger i Norge og Skandinavia, levert utsmykningsoppdrag en rekke steder og er innkjøpt både av det offentlige og private.

Men det han opplever nå om dagen overgår det han ellers er vant til.

Video nsps_upload_2010_1_27_15_12_26_548.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video her.

Døråpner til verden

For det åpnet seg mange dører etter at han fikk muligheten til å presentere seg på nettet. En av dem som oppdaget Larviks-kunstneren var Lisa Kim. Hun er ingen hvem som helst i kunstneriske sammenhenger.

- Hun er basert i New York og jobber for å få til utstillinger i USA. I oktober i fjor fikk jeg en e-post av henne der hun skrev at hun gjerne ville få en kunstkritiker til å bedømme arbeidene mine.

Mange invitasjoner

Skulpturen Icebird

Skulpturen Icebird er laget av plexiglass.

Nå har anmeldelsen kommet. En kunstkritiker som heter Simone Cappa har skrevet en anmeldelse som er trykket i to magasiner i New York, NYarts og Art Fairs International . Anmeldelser er viktig for kunstnere, og nå strømmer henvendelsene inn til Gesager Nielsen.

- Jeg har fått invitasjoner til å stille ut blant annet i Tyskland, Mexico og Canada. Og utstillingen i Canada er en vandreutstilling som også skal til Brazil, Tyrkia og India. Et galleri i New York (Onishi Gallery) vil at jeg stiller ut hos dem allerede i april, men det tror jeg ikke jeg rekker!

- Hva betyr dette for deg som kunstner?

- Det betyr veldig mye. Det å komme ut internasjonalt er jo helt utrolig!

Luksusproblem

John Gerager Nielsen sitter med et luksusproblem. Han har fått så mange invitasjoner at han vet ikke hvem han skal velge. Noe av valget bestemmes imidlertid av økonomi, for det er dyrt å frakte skulpturer rundt omkring i verden.

Larviks-kunstneren har et godt råd å komme med til andre kunstnere. Det er basert på egne, svært så positive erfaringer.

- Alle kunstnere burde få seg ei nettside. Det er utrolig viktig!

John Gesager Nielsen i bok

Etter en utstilling i Italia i fjor er Gesager Nielsens kunst presentert i ei kunstbok som selges over hele verden.

Foto: Jan Gulliksen / NRK