Thomas bråvåknet av veiarbeid midt på natta

Thomas Hellekås fra Bø fikk seg et realt sjokk da han i natt ble vekket av boring rett utenfor soveromsvinduet. – Jeg skjønte ikke hva det var med en gang, og jeg hadde vel 900 i puls, forteller han.

Thomas Hellekås fra Bø fikk seg et realt sjokk da han i natt ble vekket av boring rett utenfor soveromsvinduet. – Jeg skjønte ikke hva det var med en gang, og jeg hadde vel 900 i puls, forteller han.

FILMET VEIARBEIDET: Thomas Hellekås la ut denne videoen på Facebook da han ble vekket av veiarbeid i natt. Videoen har fått mange kommentarer og «likes» etter det.

Thomas Hellekås bor i Bø i Telemark sammen med kona og dattera på snart 2 år, og de har den trafikkerte Bøgata rett utenfor huset. Dermed fikk den lille familien med seg alt lurvelevenet som foregikk utenfor soveromsvinduet deres natt til i dag.

– De begynte med et lufttrykkbor rundt klokken tre i natt, og det holdt de vel på med i rundt sju minutter før de gikk over til slegge, forteller Hellekås, som for øvrig er mest kjent som vokalist i det populære Bø-bandet Byting.

Jeg kvakk noe sinnssvakt. Man skulle nesten tro det var krig.

Thomas Hellekås

Bot for gressklipping på søndager

Thomas Hellekås

– Jeg fikk jo ikke sove, for de holdt på med alle kumlokkene oppover i gata i lang tid. Sist jeg kikket på klokka, var den vel nærmere halv fem, forteller Hellekås.

Foto: Jeanette Nyberg

Han undrer seg over at man nå kan risikere å få bot for å forstyrre helgefreden til folk, slik TA skrev om tidligere i uka, samtidig som nattesøvnen til innbyggerne i Bø kan forstyrres av veiarbeidere midt på natta en ukedag.

– Jeg leste i avisa i går at du kan risikere å få 3000 i bot for å forstyrre freden på en søndag, og da tenkte jeg at det også kanskje bør være en regel for aktiviteter midt på natta, sier Hellekås.

Han understreker samtidig at han har forståelse for at det må foregå noe veiarbeid også nattetid.

– Det må bare godtas når man bor rett ved veien slik vi gjør. Vi er vant til brøyting vinterstid og pussing av gatene på vårparten, men det var noe ved å bli vekket midt på natta på denne måten, sier han.

Hvordan hadde du reagert dersom du hadde blitt vekket av veiarbeid midt på natta? Kom gjerne med din kommentar nederst i saken.

Vegvesenet beklager

Prosjektleder Ingmar Ulvenes

Prosjektleder Ingmar Ulvenes i Statens vegvesen unnskylder nattens bråk i Bø.

Foto: Statens vegvesen

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for riksvei 36 gjennom Bø sentrum, og prosjektleder Ingmar Ulvenes skjønner godt at veiarbeid nattetid skaper reaksjoner.

– Det er bare å beklage, men det ble frest der fordi det skal legges ny asfalt der til uka, sier Ulvenes, som videre forklarer hvorfor arbeidet må foregå på natta:

– De er nødt til å gjøre det da på grunn av all trafikken på dagtid. Men vi får satse på at den nye veien blir så fin at det blir et plaster på såret.

Redder dagen med Red Bull

Og dermed må nok Hellekås og familien pent nødt til å forberede seg på noen netter til med dårlig søvn, for asfalteringen vil foregå på natta også til uka. Men enn så lenge har Hellekås kommet seg gjennom dagen i dag takket være et stopp ved den lokale bensinstasjonen.

– Jeg var innom Esso på vei til jobb og kjøpte to bokser med Red Bull, så det ble frokosten. Formen er fin nå, humrer han.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Vigdis Hella

Vigdis Hella gir deg de lokale nyhetene

Vigdis Hella gir deg de lokale nyhetene