Ble liggende i over to timer utenfor kaia

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde, vi bare lå midt på vannet, sier passasjer på Bastø 1. Fergen fikk motorstopp like ved kaia i Horten natt til søndag.

Bastø Fosen-ferje

BLE LIGGENDE: Bastø 1 fikk motorstopp og ble liggende utenfor kaia i Horten natt til søndag. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Alexander Joyce / NRK

Klokken 00.30 natt til søndag fikk Bastø 1 motorstopp like utenfor kaia i Horten. Fergen var på vei fra Moss til Horten.

Patrick Tingberg (26) var en av de 79 passasjerene på ferga. Han og kona hadde vært i London og landet på Rygge lufthavn. Han forteller at de heldigvis hadde rukket den siste båten og skulle hjem til Skien.

– Vi hadde gått ned for å gå av ferga, men de lukket aldri opp, så vi gikk opp igjen for å se hva som skjedde, sier han.

Droppet anker

Administrerende direktør ved Bastø Fosen, Øyvind Lund forteller at de varslet Tjøme Radio og tilkalte taubåt for å få fergen tilbake til kai. I tillegg til passasjerene var det et mannskap på åtte personer ombord på fergen.

– Mannskapet på fergen måtte droppe anker i henhold til våre prosedyrer, informerer administrerende direktør ved Bastø Fosen, Øyvind Lund. Han legger til at hele situasjonen gikk rolig for seg og det hele forløp uten stor dramatikk.

– Det ble informert over på høytaleranlegget om hva som skjedde, sier Tingberg.

Det var Tønsbergs blad som først omtalte saken.

Ingen sure passasjerer

Han skryter også av personalet på båten under nattens hendelse.

Patrick Tingberg

Patrick Tingberg og kona var ombord på Bastø 1 da fergen fikk motorstopp.

Foto: PRIVAT

– De var flinke de som jobbet der, de var kjapt ute med kaffe og mat, og tepper for de som ville slappe av, så de gjorde sitt beste for at folk ikke skulle være sure, sier Tingberg.

Klokka 03.00 natt til søndag hadde taubåten fått Bastø 1 til kai, og passasjerer og biler kunne kjøre i land.

Som følge av motorstoppet har det vært redusert antall avganger etter denne hendelsen. Bastø VIII har også vært kansellert på grunn av tekniske problemer, men den var i trafikk igjen like før klokka 17.30 søndag ettermiddag.

– Vårt hovedfokus nå er å finne årsaken til hendelsen i går, for å forhindre at dette skjer igjen, informerer Lund.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark