Ble ikke informert om brann i nabobygget

Torsdag kveld brant en lagerbygning på Kaldnes i Tønsberg. Nabo Svenn-Harald Eikenes sier han ikke fikk noe informasjon da balkongen hans var røyklagt.

Brann Kaldnes

RØYKLAGT: Torsdag kveld brant en 2000 kvadratmeter stor lagerbygning. Evakuering ble satt i gang.

Foto: Linn Udnes / NRK

– Vi visste ikke hva som skjedde. Om røyken var giftig eller om noe kom til å eksplodere. Alt var veldig kaotisk, forteller Svenn-Harald Eikenes til NRK.

Eikenes bor i femte etasje over gata der brannen startet. Han forteller at han ikke visste hvordan han skulle forholde seg til brannen som pågikk i det 2000 kvadratmeter store lagerbygget.

Svenn-Harald Eikenes

SAVNET INFORMASJON: Svenn-Harald Eikenes bor rett over gaten for der brannen pågikk.

Foto: Privat

Evakuerte der det var nødvendig

– Hvis det var fare for eksplosjon hadde vi tatt i bruk UMS-varsling, forteller Ordenssjef for politiet i Tønsberg Frank Gran.

UMS-varsling er en SMS som blir sendt ut til alle innbyggere i nærheten hvor farlig og livstruende hendelser oppstår.

Frank Gran

ØNSKER TRYGGHET: Ordenssjef for politiet i Tønsberg Frank Gran forteller de evakuerte der det var nødvendig torsdag kveld.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Dette dreide seg om en brann. Å informere presse om saken er en måte å varsle om dette på. Det er ikke slik at vi varsler alle og enhver. Så lenge det ikke var fare for folk eller behov for å evakuere ble ikke de som ikke skulle evakueres varslet.

Les også: Lagerbygning slukt i flammehav

Ønsket mer informasjon

Eikenes forteller at han hadde følt seg mer rolig om en SMS hadde blitt sendt ut, istedenfor ropende politi som ba folk holde avstand.

– Jeg prøvde å lese på nett hva som foregikk, men jeg fikk lite ut av det. En liten sms hadde vært supert slik at vi kunne slappe mer av. Vi bor tross alt veldig nære der det brant, forteller Eikenes.

Oppsøk politi

Ordenssjef Frank Gran forteller at de hadde god dialog med brannvesenet under hendelsen, og det var ingen fare for beboere nærliggende som ikke ble evakuert.

Han presiserer at politiet ønsker selvfølgelig at folk skal føle seg trygge.

– Jeg håper og tror at folk forstår at vi må bruke våre ressurser på den aktuelle hendelsen. Det var politipersonell over alt. Hvis folk er bekymret så står politiet på rad for å gi informasjon der og da, avslutter Gran.