Blåste til rødt på vei til skolen

- Å ha promille når du kjører barna til skolen, er et dårlig tegn, sier politioverbetjent.

Politikontroll

FLERE KONTROLLER: UP og lokalt politi var godt synlige da skolene startet opp igjen mandag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Den første skoledag er over og mange små og ikke fullt så små føtter har vært på vei til og fra skolen. I forbindelse med skolestarten er både UP og lokalt politi mer synlige på skoleveien, med fartskontroller og andre kontroller.

– Promille er et dårlig tegn

Leder for sjøtjenesten i Vestfold politidistrikt, Morten Skarpaas

– Kjør forsiktig, ta hensyn og vær tålmodig, er rådene fra politioverbetjent Morten Skarpaas.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Morten Skarpaas er politioverbetjent i Vestfold politidistrikt og ansvarlig for trafikk land og sjø.

– Vi stanset faktisk en forelder i dag som blåste til rødt på alkometeret vårt. Det er et dårlig tegn. Promillen stoppet riktignok på 0,19, som er innenfor det lovlige, så vedkommende får ikke noen straffereaksjon, men det er ikke bra, forteller Skarpaas.

En mor ble også stanset av en UP-patrulje, i nærheten av en skole. Barnet hennes satt usikret i bilen og kvinnen fikk et forenklet forelegg.

– Da ble hun så sint at hun nesten gikk fra konseptene. Hun mente at politiet ikke hadde noe inne på skoleområdet å gjøre, sier Skarpaas.

Han påpeker at det er mange umodne trafikanter på vei til skolen fremover. Han ber vanlige bilister på vei til jobb å være tålmodige, ta hensyn og hjelpe de små over veien.

Til foreldrene er budskapet fra Skarpaas at de må ta seg god tid, og at de må stoppe opp og avlevere barna på en god måte.

– Og minst huske bilbelter, avslutter Skarpaas.