Hortenband blant de 25 beste i MGPjr

I mars var bandet #Hashtag fra Horten på audition for de 25 beste i MGPjr. De er videre til fylkesfinalen i UKM.

#Hashtag skoleband i MGPjr

Bandet #Hashtag. Fra v: musikklærer Kim Eliassen, Ramona Aasheim, Martine Lækeberg, Synne Jørgensen, Vetle Langfjell, Victoria Brønno, Jonathan Berner, Julie Kronen, Magnus Eskelund, Helena Kohkawee.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

#Hashtag er et skoleband fra Sentrum Skole i Horten.

Elevene var i fjor høst lei og var på nippet til å legge hele bandet på hylla. Så fikk de ideen om å melde seg på de to konkurransene, Melodi Grand Prix junior og Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Berg-og-dal-bane av følelser

Bandet øver sammen på skolen, men det var bare syv som dro på audition i Oslo. På spørsmålet om hvordan det var å være på audition i Oslo, kom ord som morsomt, spennende, lærerikt og skummelt. Det var som en berg-og-dal-bane av følelser hos deltakerne.

– Jeg hadde utrolig vondt i magen, forteller Helena Kohkawee (12).

Uansett hvordan det kommer til å gå, tar de med seg all den læringen de kan få.

«Det er en seier i seg selv at vi var der inne», forteller Julie Kronen (13).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jentene som var med til MGPjr i Oslo

Jentene som var med på audition i Oslo i mars. Fra venstre: på piano Synne Jørgensen, vokalistene Helena Kohkawee, Julie Kronen og Ramona Aasheim.

Foto: Susann Rismyhr / NRK

Viktigheten av mobbing

Det var i november 2013 at jentene Synne Jørgensen (13), Julie Kronen og Ramona Aasheim (12) laget MGPjr låten «Nok er nok».

Den handler om mobbing og det å føle seg utenfor.

– Det var viktig for oss å fortelle at mobbing ikke er bra. Og folk synes det er veldig bra at vi synger ut om mobbing, fordi det er mange som ikke tørr å si ifra om det, forteller jentene.

Helten Kim

Musikklærer Kim Eliassen har vært med siden bandet startet høsten 2012. Han inviterte alle elevene på skolen som ville drive med musikk, på audition.

– Jeg bruker mye tid utenom arbeidstid på dette bandet, men det gir så mye glede at det er verdt det, forteller Eliassen.

Elevene legger ikke skjul på at de er fornøyd med musikklærerens innsats. Her er noen av kommentarene om bandlederen deres:

«Han er veldig kul, sjenerøs og snill».
«Han gjør at våre drømmer går i oppfyllelse».
«Han bruker så mye av fritiden sin til å hjelpe oss med musikk».

Artikkelen fortsetter under bildet.

MGPjr gruppe fra Horten.

Se video: Hør musikken til bandet fra Horten

Inspirerer hverandre

Søndag 23. mars var det innledende runder for UKM på Bakkenteigen. Der sang og spilte #Hashtag Radioactive av Imagine Dragons. Det gikk veldig bra og de tok seg videre til fylkesfinalen i Sandefjord, som er første helga i mai.

#Hashtag medlemmene har blitt en sammensveiset gruppe. De inspirerer, hjelper og støtter hverandre til å bli bedre musikere. Det gjør dem gira til å gjøre det bra i konkurransene denne våren.

– Vi skal gjøre så godt vi kan, og uansett håper jeg det har gitt inspirasjon til elevene å drive med musikk, avslutter Eliassen.
10. april vil det bli avgjort hvem som kommer til finalen i Oslo Spektrum i august.