Hopp til innhold

Blandet mottagelse for OL-planene

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid synes ideen er sprø, men gjennomførbar. Geir Bekkevold i kulturkomiteen tror det blir for kort tid, men er positiv til at Norge skal arrangere OL.

Gaustatoppen ved Gaustablikk

PÅ TAKET AV TELEMARK: Initiativtakerne til et OL i Telemark i 2026 legger fram sine planer på Gaustatoppen tirsdag formiddag.

Foto: Anne Lognvik

Det er idrettsrådene i Tinn og Notodden som tirsdag presenterer forslaget om å søke OL i 2026.

– Erna Solberg har vært tydelig på at det må komme fra grasrota dersom det skal bli et nytt OL i Norge. Og hva er vel mer grasrota enn idrettsrådet i Notodden og Tinn, sier leder av Notodden idrettsråd, Johnny Pettersen.

– Skaper entusiasme

Sven Tore Løkslid

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid i Telemark tror det er realistisk å arrangere et vinter-OL i fylket om ni år.

Foto: Roald Marker / NRK

Telemarks fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) er positiv. Han tror det er realistisk å arrangere et vinter-OL i Telemark om ni år og sier han støtter alle krefter som vil arbeide videre med saken.

– Det er jo en litt crazy ide, men jeg tror det kan være mulig og ikke minst at det skaper entusiasme, pågangsmot og litt guts i Telemark. Det syns jeg er spennende og det har jeg lyst til å være med på å heie fram, sier fylkesordføreren.

Idrettsbevegelsen i Telemark ønsker også å få med seg Buskerud og Vestfold i en søknad til IOC. Fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold er ikke udelt positiv, men sier de vil diskutere mulighetene.

– Jeg syns aldri vi skal skyte ned store planer og hårete mål, før vi får se hva det egentlig er, så jeg syns det er morsomt at sånne forslag kommer opp, sier han.

Krever folkeavstemning

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud sier hans parti har vært tydelige på at det må holdes folkeavstemning i forkant av en eventuell OL-søknad. Stortingsrepresentanten liker at planene setter Telemark på kartet og synes ideen er spennende, men kanskje ikke realistisk.

– Et OL koster veldig mye penger, men jeg tror de fleste husker at det var veldig morsomt under OL på Lillehammer i -94, sier Hoksrud.

Geir Jørgen Bekkevold (KrF)

Geir Bekkevold (KrF) tror det er urealistisk å arrangere et OL i Telemark om ni år, men er positiv til at Norge søker om et nytt OL en gang i framtiden.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Geir Bekkevold (KrF) er nestleder i kulturkomiteen på Stortinget. Han tror det er urealistisk å arrangere et OL i Telemark om ni år, men sier han likevel er positiv til at Norge søker om et nytt OL en gang i framtiden.

– Jeg mener at også Norge, som den vinternasjonen vi er, bør ta på seg et arrangement som dette av og til, sier han.

Må stå samlet

Idrettspresident Tom Tvedt understreker at idretten og myndighetene må stå samlet hvis det skal bli et nytt OL i Norge.

– Vi registrerer at det er mange flotte initiativ til et eventuelt OL og Paralympics, og vi er positive til det. Men idretten og myndighetene må stå samlet, så vi klarer å lykkes. Vi har mislyktes to ganger og kan ikke gjøre det igjen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland ønsker foreløpig ikke å uttale seg om OL-planene.