Hopp til innhold

Black Friday har ført til pakkerekord

Black Friday har tatt helt av som netthandelsdag i år. Det har ført til pakkerekord for Posten og Bring.

Konsernsjef Tone Wille

EN DOBLING: – Her fra Stokke-terminalen, så behandler vi rundt 30 000 pakker dette døgnet her. Det er omtrent en dobling fra en normal dag, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

For Posten Norge har Black Friday resultert i en desidert travel mandag. For å få ut pakkene til alle som har gjort seg et kupp i forrige uke, er Norges terminaler nå bemannet med over hundre flere medarbeidere enn vanlig.

På stokketerminalen behandles det rundt 30.000 pakker, mens på den største terminalen i Oslo, er det forventede antallet cirka 200.000 pakker. Det er ny rekord på én dag, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge.

Ekstra mannskap og vogntog

For å håndtere den kraftige økningene ved terminalene, var Posten Norge nødt til å sette i gang noen tiltak.

Som den klart største logistikkaktøren her i landet, har de rigget seg med ekstra mannskaper og vogntog.

– Vi har også hentet pakker hos kundene i helgene, noe vi vanligvis ikke gjør. Vi har forberedt oss gjennom å øke kapasiteten på mange områder, sier Wille.

Post-trailer

GODT FORBEREDT: Posten Norge har forberedt seg godt i år. De har vært ute og hentet pakkene hos kundene i helgene, booket ekstra transportkapasitet ut fra terminalene og hatt ekstra bemanning.

Foto: Nils Midtbøen / Nils Midtbøen

Topper julehandelen

Nordmenn bruker nærmere to milliarder kroner på handelsdagen Black Friday. En brukerundersøkelse Virke gjennomførte i forbindelse med denne dagen, viser at to av tre planlegger å handle julegaver på denne dagen.

– Betyr det at Black Friday til og med topper julehandelen?

– Ja, det gjør faktisk det. Det så vi i fjor og i år er det enda flere pakker på Black Friday enn i fjor, så det regner vi med at det gjør, påpeker Wille og legger til at de som har gjort et kupp på Black Friday vil få pakkene sine før jul.