Biler sklir av veien – politiet ber folk kjøre forsiktig

Kombinasjonen snø og plussgrader har ført til glatte veier og flere utforkjøringer. Politiet går nå flere steder ut med en innstendig oppfordring til bilistene om å kjøre forsiktig.

Kopstadkrysset

BILBERGING: En bil har havnet i grøfta i Kopstadkrysset på E18 i Vestfold.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Det snør og blåser på kryss og tvers over store deler av Østlandet. Vi har hatt brøytebiler ute i hele natt, og vi holder fortsatt på, sier Mari Aarrestad, trafikkoperatør i Statens vegvesen til NTB.

På Oslo lufthavn må reisende belage seg på forsinkelser.

– Vinteren har som ventet returnert i dag. Vi må rydde snø, og da blir det forsinkelser i flytrafikken, meldte Oslo lufthavn på Twitter i 6.30-tiden tirsdag morgen.

Lufthavnen anbefaler likevel reisende å møte på flyplassen som normalt og ber folk følge med på informasjon fra flyselskapene.

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss sier det så langt har kommet cirka 10–15 centimeter snø.

– Det blir mer de neste timene og vil nok ende opp rundt 20 centimeter, før snøen begynner å avta rundt lunsjtider, sier han.

Flere små uhell

E18 gjennom Telemark er bar, mens det fortsatt ligger litt snø gjennom Vestfold. Det er fri ferdsel på riksveg 9 Haukeli-Hovden.

På E134 Haukelifjell var det litt før 12.00 helt stengt mellom Austmannalitunnelen og Svandalsflonatunnelen, etter at et vogntog har kørt seg fast. Traileren står på tvers i vegen, og bilberger er på vei.

– Det utenlandske vogntoget har sommerdekk. Det er uakseptabelt i Norge nå på vinterstid. Hvis det er glatt på stedet og det er flere vogntog som nå står i kø, kan dette også få følgefeil, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen.

12.30 er veien åpnet for personbiler.

På E134 i Libergbakken i Morgedal sperret en trailer for trafikken. Veien er nå rydda etter bilberging, og åpen for trafikk.

Klokka 11.00 har det vært såpass mange småuhell at politiet i Telemark går ut og ber bilførere kjøre forsiktig.

Laster Twitter-innhold

En bil kjørte av veien på Fv152 på Reshjemvegen utenfor Notodden. Det er ikke meldt om personskade. Politiet har vært på stedet og opplyser at bilen fikk hjelp til å komme seg tilbake på veien.

En bil snurret av vegbanen og kjørte inn i en lyktestolpe på Fv32 mellom Solvika og Holtesletta i Siljan. Det er ikke meldt om personskade eller trafikkproblemer etter ulykken.

Nødetatene har rykket 13.19 ut til en trafikkulukke på Klyve i Skien. Det er kun ett kjøretøy involvert. En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

Utforkjøring på Klyve

En bil kjørte i grøfta ved avkjøringen til Rødmyr avfallsanlegg på Klyve.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Biler av veien

På E18 ved Kopstad i Vestfold har en bil sklidd av veien. Kopstadkrysset var stengt i retning Larvik på grunn av bilberging, men trafikken flyter nå greit forbi stedet. Politiet kom også over en bil som hadde kjørt ut i nordgående felt etter avkjørselen ved Aulerød og Sem. Fører fremstår uskadd, men blir sjekket av ambulansemannskap.

Politiet i Buskerud melder om svært glatte veier og ber bilistene kjøre forsiktig og etter forholdene.

Laster Twitter-innhold

I Lierbakkene på E18 retning Oslo har et vogntog kjørt seg fast. Det hadde svært dårlige dekk og vil derfor bli fremstilt for Statens vegvesen.

Ved Fetsund i Akershus har et vogntog sklidd av veien på Rv22 øst for Fetsund bru. Det er redusert framkommelighet på stedet.

Vått på Sørlandet

Det var varslet store nedbørsmengder på Sørlandet, men det er kommet lite snø.

– Langs kysten er det vått, mens det ligger litt slaps i innlandet, sier trafikkoperatør Andreas Larsen.

Statens vegvesen har ingen meldinger om trøbbel i trafikken i morgentimene.