De skal møte et veldig kresent publikum

Fivil kan oppleve at publikum bare reiser seg opp og går.

Fivil

FIVIL SKAL PÅ TUR: Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Kirsti Bakken Kristiansen i Fivil begynner den store turnen til barnehagene 1. juni.

Det er drepen for enhver artist. At publikum helt tydelig kjeder seg. Marerittet er at noen ikke gidder å sitte der mer, men går et annet sted. For å leke for eksempel.

Rønnaug Flatin

Rønnaug Flatin sier at artister som underholder barn, må være fleksible.

Foto: Privat

Rønnaug Flating ler. Hun vet hva det kresne publikumet vil ha.

– Barn er et ærlig publikum. Derfor forsøker vi å finne de aller beste artistene, sier Flatin som er musikkprodusent for Team kultur i Telemark fylkeskommune. Det er viktig å kunne formidle noe til små barn, og det er det ikke alle musikere og sangere som klarer like godt.

I 2014 var det 169 konserter i Telemark. Fylket er best i landet på barnehagekonserter i samarbeid med Rikskonsertene. Oppland var en god nummer to med 160 konserter. Det er i alt 12 fylker med et slikt tilbud.

– Alle liker ikke alt

Fra mandag 1. juni starter duoen Fivil sin runde til 30 barnehager på tre uker. Det er barn fra 3–5 år i Vest- og Øst-Telemark som skal få besøk.

– Dette blir moro. Vi gleder oss, sier en travel Ingebjørg Lognvik Reinholdt til NRK. Det blir et helt annet publikum enn det hun har opplevd under Vømmølfestivalen i Verdal denne helgen. I morgen er det en yngre gjeng som venter i Gullbring barnehage i Bø i Telemark.

Her kan du oppleve Fivil på Telemarkscenen

Hun vet godt hva som kan skje. – Hvis de ikke synes det er interessant, så skjønner du det veldig fort, ler folkemusikkartisten, samtidig er de mer åpne og blir mer engasjerte. Det er bare å innse at ikke alle liker alt.

– Rikere med musikk

Ingebjørg Lognvik Reinholdt lover at hun og Kirsti Bakken Kristiansen ikke bare skal stå rett opp og ned og synge.

– Vi skal danse som bjørner og være tusser og slikt, lover hun. Og ikke bare vi. Ungene skal også være med på dansen.

Hun håper publikummet skal bli gira på å høre mer folkemusikk. Akkurat som hun sjøl ble som femåring. Da var det historiene i folkevisene og melodiene som gjorde inntrykk.

– Jeg krysser fingrene for at det skjer med de ungene som kommer på konsertene våre. Livet blir rikere med musikk.