Ønsker tre års forvaring for 34-åringen

I dag er siste dagen i retten mot mannen som er tiltalt for blant annet seksuell omgang med to jenter under 16 år. – Handlingene fra tiltalte er utført på en svært utspekulert og underfundig måte, mener aktor.

Kjetil Omholt.

Kjetil Omholt i Nordre Vestfold tingrett torsdag denne uken.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Overgrepene skal ha skjedd i 2011 mens tiltalte gjennomførte åpen soning som del av en ni år lang dom for blant annet flere voldtekter.

Mannen er også tiltalt for å ha utgitt seg for å være noen andre på sosiale medier for å få tilsendt nakenbilder og videoer.

– Ingen tvil

Rettssaken mot 34-åringen fra Ålesund startet i Nordre Vestfold tingrett i går, og i dag er siste dagen. Aktor og mannens forsvarer holdt sine prosedyrer. Aktor Kjetil Omholt var først ut.

– Handlingene fra tiltalte er utført på en svært utspekulert og underfundig måte, sa han i sin prosedyre. – Det er ingen tvil om at dette rammes av det strengeste alternativet i loven under særdeles skjerpende omstendigheter, fortsatte han.

Han la ned påstand om tre års forvaring, med minstetid på to år.

Tidligere dømt for seks voldtekter

34-åringen fra Ålesund er tidligere dømt. I 2007 ble han dømt til ni års fengsel for blant annet seks voldtekter og sju tilfeller av seksuell omgang med mindreårige barn.

Etter å ha sonet tre år i Ålesund fengsel, ble mannen overført til Berg fengsel i Tønsberg. Etter hvert fikk han tillatelse til å sone utenfor fengselet med fotlenke. Det var i forbindelse med dette at de overgrepene han nå er tiltalt for, skal ha skjedd.

To av de fornærmede jentene i saken forklarte seg for retten i går. De fortalte om overgrepene som skal ha skjedd i Re i 2011, og om en svært tøff tid i etterkant av hendelsen.

Mannen avtalte å møte de to gjennom falske profiler på sosiale medier hvor han sa at de skulle delta i en filminnspilling. Han plukket dem opp på en bensinstasjon i Re og kjørte til et skogholt hvor overgrepene fant sted.

34-åringen sa at jentenes forklaringer er korrekte og erkjente helt eller delvis straffskyld på alle punkter da rettssaken mot ham startet torsdag morgen.

Bistandsadvokaten for de to jentene, ba retten i dag tilkjenne en erstatning på mellom 150.000 og 175.000 kroner.

Gjennom de falske profilene på sosiale medier skal mannen også ha tilbudt andre jenter modelljobber og høye lønninger. Men tiltalte sa i går at han aldri hadde planer om å møte disse andre jentene.

Bistandsadvokaten for jentene som har sendt bilder til tiltalte, antydet et erstatningsansvar på 75.000 kroner til hver av jentene.