Hopp til innhold

Ber folk om å roe seg ned

Det er høy temperatur og delte meninger om Vears fremtid. Nå ber Innbyggerlistas leder folk om å roe seg i sosiale medier.

Innbyggerlista i Stokke

SAKLIG TONE: Både Anders S. Larsen og Marit Haukom i Innbyggerlista har gått ut og bedt folk om å holde en saklig tone i sosiale medier.

Foto: Innbyggerlista / Privat

Valglogo

Sosiale medier et kraftfullt verktøy, og det er lett å bli provosert. Mange skriver ned ting raskt og uten å tenke seg om.

Det sier Anders S. Larsen, leder for Innbyggerlista i Stokke. Debatten raser i saken om Vear skal bli en del av Tønsberg eller den nye storkommunen Sandefjord. I sosiale medier kommer det personkarakteristikker og ufine kommentarer.

«Han er en jammerdal»

– «Smakløst»

– «Best av alt; fritt alle fra Innbyggerlista»

Tenk deg om

Larsen oppfordrer til en saklig tone på begge sider av bordet.

Det er mange heftige diskusjoner. Da kan det være greit å minne oss om at vi skal være gode naboer etter denne prosessen er over.

Nils Ingar Aabol, opposisjonsleder for Ap i kommunestyret i Stokke kommune, synes oppfordringen er bra, men han mener det er Innbyggerlista selv som flere ganger har hatt en uheldig tone i sosiale medier.

I den grad de mener denne oppfordringen også gjelder for dem sjøl, så synes jeg det er positivt.

Må tåle litt temperatur

Aabol trekker fram flere episoder der han mener Innbyggerlista har opptrådt feil.

Ved å tillegge blant annet undertegnede meninger som jeg ikke kjenner meg igjen i, og ved å gi karakteristikker av personer som har et annet standpunkt enn dem. Også ved å beskylde kommunen for å holde unna opplysninger og så videre.

Larsen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Aabol.

Nå sier jo Nils Ingar at han ikke er på sosiale medier, så jeg vet ikke hvor han har fått dette referert fra. Det foregår masse flotte debatter på nettet, og vi har fått masse skryt fra motstandere som mener vi har vært ryddige. Jeg kjenner meg ikke igjen i at Innbyggerlista står for dette her, tvert imot.

Larsen mener vi må tåle litt temperatur når saken som berører mange og som har mange delte meninger diskuteres.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark