Bekymret for færre henvendelser

Antall henvendelser til overgrepsmottaket i Vestfold går ned. Det gjør ledelsen bekymret.

Linda Mølgaard Gustavsen

Linda Mølgaard Gustavsen leder overgrepsmottaket i Vestfold. Hun er bekymret for at ikke ofre tar kontakt etter et overgrep.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Det er færre som tar kontakt med overgrepsmottaket i Vestfold. På denne tiden i fjor hadde mottaket 40 saker, mens hittil i år er det registrert 34 saker. Mottakene i Buskerud og i Østfold har ikke registrert noen nedgang.

Linda Mølgaard Gustavsen er leder ved overgrepsmottaket i Vestfold. Hun frykter at kvinner og menn som er utsatt for seksuelle overgrep ikke oppsøker hjelp.

– Jeg er bekymret for at de bare går hjem, og håper at dette skal gå over. De aller fleste trenger noen å dele dette med, enten om det er nære venner, familie eller profesjonell hjelp, sier Gustavsen.

Mange tør ikke ta kontakt

Sommer og fint vær fører som regel til flere henvendelser ved overgrepsmottaket. Slik har det ikke vært i år.

Både legevaktene, helsestasjonene og fastleger har brosjyrer med informasjon om mottaket. Likevel tror Gustavsen at det er mange som ikke vet om tilbudet til overgrepsmottaket.

– Det er mange vi ikke ser. Det er også mange som rapporterer i etterkant at de har vært utsatt for overgrep, men de gjorde ikke noe med det. Det beste er å ta kontakt med én gang etter et overgrep, sier Gustavsen.