Barna til avdøde fryktet for farens liv

Barna til John Gerhard Steen hadde lenge fryktet at kvinnen, som var hans tidligere samboer, kom til å drepe ham.

Drap Langesund

John Gerhard Steen ble drept i sitt eget hjem i Langesund 28. januar 2014.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Steens sønn fortalte i retten i dag at faren også tidligere hadde kranglet med kvinnen og blitt utsatt for vold.

John Gerhard Steen ble blant annet behandlet for hodeskader og stikkskader mens han bodde sammen med den tiltalte kvinnen.

Trodde ikke hun ville bli straffet

Sønnen fortalte videre at de fryktet for hans liv, fordi han stadig ble utsatt for voldsomme angrep. Han sier faren ble angrepet med både hammer og kniv og at han ofte måtte rømme fra leiligheten sin for å slippe unna samboeren sin.

Janne og Henning Steen

Barna av avdøde John Gerhard Steen fryktet for livet til faren, mens han var sammen med kvinnen som nå er tiltalt for drapet.

Foto: Lorentz Berg

I følge barna, hadde kvinnen også sagt at hun kunne drepe John Gerhard Steen uten å få noe særlig straff, siden hun var psykisk syk.

Aktor, statsadvokat Alf Martin Evensen, mener kvinnen drepte John Gerhard Steen i en psykose og kommer til å be om at hun blir dømt til tvungent psykisk helsevern.

– Ingen trussel

Kvinnens forsvarer Jan Erik Granmo sier til NRK at han trolig kommer til å be om frifinnelse. Han sier kvinnen trenger behandling, men at hennes sinne var rettet mot John Gerhard Steen og at hun ikke utgjør noen trussel for samfunnet i dag.

Senere i dag skal rettspsykiater Arvid Nedal forklare seg. Han har sittet i salen under hele rettssaken og skal vurdere kvinnens psykiske tilstand.