Bare Christine stoppet for å hjelpe

Du har kanskje reddet livet hennes, sa ambulansesjåføren til Christine Caspersen (21) da hun hjalp en eldre dame som hadde falt om på gata. Mange gikk bare forbi uten å hjelpe.

Christine Caspersen
Foto: (Privat)

Christine Caspersen var som vanlig på vei til jobben denne torsdagsmorgenen og i Dronningens gate i Sandefjord sentrum fikk hun plutselig øye på beina til et menneske.

– Jeg gikk bort til personen, som viste seg å være en eldre kvinne som lå inntil en husvegg. Jeg prøvde å få kontakt med henne, men hun svarte ikke og hadde nesten ikke puls. Da ringte jeg ambulansen med en gang.

Folk gikk forbi

Mens hun ventet på ambulansen, passerte flere mennesker forbi uten å spørre om hun trengte hjelp med noe.

– Noen gikk over på den andre siden av gata. Det kan jeg skjønne på en måte, for det var foreldre som gikk sammen med barn. De ville sikkert skjerme barna. Men jeg ble både litt lei meg og sint for at andre bare gikk forbi.

Holdt henne i handa

Christine forsøkte å legge kvinnen i stabilt sideleie, men hadde litt problemer med å få det til. Hun la jakka si under hodet til kvinnen og skjerfet over henne.

– Jeg holdt henne i handa og snakket til henne. Heldigvis kom det to menn etter en stund som hjalp meg med å legge kvinnen i stabilt sideleie.

Da ambulansen kom og fikk sjekket kvinnen, var de raske med å få henne inn i bilen og kjøre til sykehuset.

– Før de kjørte, sa ambulansesjåføren til meg at "det kan tenkes at du har reddet et liv".

– Handlet på instinkt

Christine blir fortsatt skjelven når hun tenker på hva hun opplevde, men hun er også skuffet over at så mange passerte uten å finne ut om det var behov for bistand.

– Særlig i disse tider før jul er det mange som skriver på sosiale medier om hvor viktig det er å ta vare på våre medmennesker. Selv vet jeg ikke hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Jeg handlet bare på instinkt. Det er kanskje noe jeg har fått med meg fra oppveksten?

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Har du mista håpet om å nokonsinne ha nok i eigenkapital? Då kan det vera det finnes andre løysingar.

Må du ha eigenkapital for å få bustadlån?