Bar kniv på grunn av paranoia

Mannen i slutten av 20-åra forsøkte å svindle til seg nettbrett for flere tusen kroner med andre personers bankkort. Han bar også våpen i offentligheten og brukte narkotika.

Larvik tingrett

LARVIK TINGRETT: Mannen er domfelt en rekke ganger tidligere.

Foto: Rune Jensen / NRK

Den 29 år gamle mannen er i Larvik tingrett dømt til fengsel i syv måneder etter at han har forsøkt å svindle til seg elektroniske artikler ved å bruke falske visakort.

Ved et av tilfellene forsøkte han å svindle til seg fem nettbrett og andre elektroniske artikler til en verdi av 14 647 kroner.

Stjal vennens visakort

Mannen stjal også visakortet til en gammel bekjent for å få utlevert en mobiltelefon på posten. Mobiltelefonen hadde han bestilt i vedkommendes navn.

I retten forklarte han at han hadde planlagt å selge telefonen og la den tidligere vennen betale regningen.

Mannen er også dømt for oppbevaring og erverv av amfetamin og hasj ved flere tilfeller. I tillegg er han dømt for å ha kjørt moped uten førerkort mens han var påvirket av amfetamin, metamfetamin, klonazepam og morfin. Han har også kjørt bil uten gyldig førerkort.

Hadde paranoia

Etter tiltalen er han i tillegg dømt for å ha båret kniv og skytevåpen på offentlig sted. Mannen forklarte at han var paranoid og at han skulle bruke kniven til forsvar dersom han ble angrepet.

Mannen er tidligere domfelt fire ganger og botlagt en rekke ganger. Bøtene har han fått for narkotikabruk og bedragerier.

Han er også dømt for å ha unnlatt å møte til soning ved Nordre Vestfold fengsel i fjor.