Hopp til innhold

Her reddes avisredaksjonen ut med traktor

Redaksjonen til avisen Vest-Telemark Blad er helt isolert av flommen i Kviteseid.

Vest Telemark Blad-redaksjonen evakueres med traktor.

EVAKUERES: Avisredaksjonen til Vest-Telemark Blad måtte evakuere tirsdag. Emil Fillingsnes og Helena Gjersund måtte fraktes ut i traktorskuffa.

Det er vann på alle kanter rundt aviskontorene etter at elven ved siden av har gått over sine bredder. Og vannet stiger.

– Akkurat nå sitter jeg i vannet på kontoret, og jeg må se og komme meg ut snart. Dette er ganske heftig, og vannet fortsetter å stige. Det begynte å stige rundt klokken 10 i dag, og nå har det kommet inn i redaksjonen, sier redaktør i Vest-Telemark Blad, Øystein Øygarden.

Voldsomme nedbørmengder på Østlandet det siste døgnet har skapt store problemer. I Hjartdal er E134 stengt på grunn av flommen og Tinnsjøen står i fare for å gå over sine bredder. I Frølandsgrenda i Sauland i Telemark er over 20 hus isolert. I Sauland ligger sentrum under vann. Her er kraftig regn i ferd med å grave ut veien.

– Vi er en hel gjeng her som jobber på spreng for å redde det som reddes kan. Vi jobber med litt andre ting enn avisproduksjon i dag.

Flom i Kviteseid- avisredaksjon er isolert

Her er en av journalistene i Vest-Telemark Blad i ferd med å komme seg vekk fra vannmassene i Kviteseid.

Foto: Øystein Øygarden/Vest- Telemark Blad

Les også:

Flytter redaksjonen

Hele avisredaksjonen er nå flyttet til sentrum av Kviteseid.

– Vi jobber med hvordan vi skal få ut de neste avisene, men det blir ikke her på huset. Det er lite som fungerer her nå.

Det er ingen i avisredaksjonen som regner med at de vil gå tørrskodd hjem fra jobb i dag.

– Vi bruker traktor, eller så må vi ta av oss på beina og vasse bort til bilene våre. Det er ingen som har kommet noen båt enda. Støvler holder ikke lenger, sier Øygarden.

Laster Twitter-innhold

Mer regn i vente

Det er meldt om mer regnvær de neste dagene. Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud har varsel om flom på oransje nivå fra NVE. Onsdag får de følge av Oslo, Akershus, Østfold og Oppland som går fra gult til oransje på flomvarselet.

Flom på oransje nivå betyr at vannføringen kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader utsatte steder.

Og regnværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark. Her er det ventet opp mot 30 millimeter nedbør. En millimeter nedbør tilsvarer en liter per kvadratmeter.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark