Åtte personer mistet hjemmet sitt i dødsbrann

HORTEN (NRK): En husrekke med ti leiligheter ble totalskadet i en storbrann i Horten i går. Åtte av disse leilighetene var bebodd.

RUINER

NEDBRENT: Husrekken som sto i full brann i går er nedbrent. Åtte personer mistet hjemmet sitt.

Foto: VIB

– De personene som mistet hjemmet sitt i går har blitt tatt hånd om av administrasjonen i kommunen og deres team. De har også fått tilbud om midlertidig bosted, sier varaordfører i Horten kommune, Ivar Andreassen.

Lørdag ettermiddag ble ti leiligheter totalskadet i en boligbrann og én person ble funnet omkommet i en av leilighetene. Nå er åtte personer husløse én uke før julaften.

Kriseleiligheter blir tatt i bruk

Bygget som brant ned eies av Horten kommunale boligstiftelse. Harald Røed, leder for boligstiftelsen, sier de er i gang med å kartlegge en langsiktig plan for de husløse.

– Vi må nå kartlegge hva vi har av ledige leiligheter til de som har mistet hjemmet sitt. Kommunen har noen kriseleiligheter som vil bli tatt i bruk, sier Røed til NRK.

Det var åtte enslige beboere som mistet hjemmet sitt i går. De bor nå på både private og kommunale adresser, ifølge Røed.

Full fyr i rekkehus i Horten

FULL FYR: Lørdag ettermiddag sto rekkehuset i full brann.

Starter kronerulling

Lokalbefolkningen på Borre har nå startet en innsamlingsaksjon til de som mistet hjemmet sitt i brannen rett før jul.

– Dette er jo en veldig tragisk hendelse. Vi må jo bidra med det vi kan slik at julen kanskje blir litt lettere for dem som er berørt, sier Kjell Arne Brudvik, leder for Borre Vel.

Kjell Arne Brudvik

BIDRA: Kjell Arne Brudvik, leder for Borre Vel, ønsker å vise at lokalsamfunnet bryr seg.

Foto: Privat

Brudvik postet et innlegg på Facebook der han oppfordret folk til å gi et lite bidrag. Etter at innlegget ble publisert tikket det inn penger hvert minutt.

– Vi har fått inn over 15.000 kroner på fem timer. Jeg blir rørt over å se hvor mange som ønsker å bidra til de som er berørt av dette, sier han til NRK.

Brudvik forteller at han ønsker å vise at lokalsamfunnet på Borre bryr seg.

Les også: Person bekreftet omkommet etter brann i Horten

Etterforskning avsluttet

Det er fortsatt ikke klart hva som forårsaket brannen. Etterforskningen er nettopp avsluttet, opplyser politiet til NRK.

– I dag har kriminalteknisk vært på stedet og de holder på å avslutte nå. Åstedet vil bli sperret. Vi vet nok mer i løpet av morgendagen hva som har skjedd, sier Marius Knudsen, operasjonsleder for politiet i Vestfold.