Hopp til innhold

Årets vinner av Wildenvey-prisen

Steinar Opstad fra Stokke blir tildelt poesiprisen for diktsamlingen «Å, høye dag» som ble utgitt i 2013.

Steinar Opstad

FÅR WILDENVEY-PRIS: Stokke-lyrikeren Steinar Opstad er tildelt årets Wildenvey-poesipris.

Foto: Torunn M. Momtazi

Wildenvey-Selskapet ble avviklet i 2014, likevel har en gruppe fra selskapet arbeidet med målsettingen å få opprettholdt utdelingen av Herman Wildenveys Poesipris.

Dette har de fått til, og har nå besluttet å nominere lyrikeren Steinar Opstad som mottaker av årets Herman Wildenvey's Poesipris.

– Overveldende

Opstad gav ut diktsamlingen «Å, høye dag» for tre år siden. Det beskriver en intenst lengtende stemme som kommer til orde, kanskje med håp om å tøye menneskenes bånd.

Kanskje med ønske om å tøyle selve lengselen, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Dette var både overveldende og overraskende, sier Opstad etter at han har fått vite at han er årets vinner.

– Hva betyr denne prisen for deg?

– Først og fremst så er det veldig hyggelig med en pris «hjemmefra». Poesi har ingen stor rolle i offentligheten, så dette betyr at man blir synliggjort en liten stund, sier Opstad.

Lokal Jury

Steinar Opstad, som debuterte i 1996, setter pris på at juryen har lagt hovedvekt på den siste samlingen hans, en diktsamling han har jobbet lenge og mye med.

– Det er også denne samlingen jeg liker best selv, avslører Opstad. Lyrikeren sier han er glad for at man har klart å holde liv i Wildenvey-prisen.

«Wildenvey-gruppen» bestående av Hanna Wildenvey, Hans Weldingh og Finn Wellberg har utvidet gruppen til en komité. Nye medlemmer av komiteen har vært Dyre Vaa og Jostein Blikstad, kjente navn fra kulturlivet i Larvik.

Gruppen har samarbeidet med kulturetaten i Larvik kommune. I kulturbudsjettet fot 2016 kommer beslutningen om kommunen vil legge Wildenvey-prisen som en kommunal aktivitet,

Prisutdelingen vil finne sted på Herman og Gisken Wildenveys hjem Hergisheim i Stavern lørdag 18. Juli.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Gry Eirin Skjelbred

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter i kveld

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter i kveld